All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NOVI UDAR IZ PRIŠTINE: Uveli takse i međunarodnim brendovima koji se proizvode u Srbiji!

Privremene prištinske institucije odlučile su danas da mera uvećane takse u iznosu 100 odsto bude proširena i na robu stranih kompanija koje imaju pogone u Srbiji.

To praktično znači da na Kosovo od danas, bez plaćanja uvećanog poreza, neće moći da uđe nijedna vrsta roba iz Srbije, bez obzira na zemlju njenog porekla.

Odluka je doneta na predlog ministra trgovine i industrije, Endrita Šalje.

Šalje tvrdi da su im partneri prijatelji sugerisali da sva roba koja dolazi iz Srbije ima jednak tretman, prenela je Koha.

Ovu informaciju je komentarisao i ministar Rasim Ljajić.

– Bespredmetno je da vodimo dijalog na ovu temu, jer je loptica isključivo na terenu Brisela i Vašingtona. Ako oni ne mogu da nateraiju Prištinu na smanjenje taksi, onda ne znam kako misle da dalje posreduju u dijalogu Beograda i Prištine – rekao je Ljajić.

Kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja predložio je pre nekoliko dana uvođenje takse od 100 odsto i na sve proizvode i stranih kompanija koje proizvode u centralnoj Srbiji, među kojima je i „Koka-Kola”. On je objasnio da se u centralnoj Srbiji proizvodi devet međunarodnih brendova koji bi trebalo da budu oporezovani isto kao i srpski proizvodi.

Podsećamo, Priština je uvela sredinom novembra takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije, a Ramuš Haradinaj je rekao da “sporazum CEFTA između Beograda i Prištine ne funkcioniše”.

Savetnik Hašima Tačija Bekim Čolaku je juče rekao da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije.

dijaspora.news/Tanjug/blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top