All for Joomla All for Webmasters
DRUŠTVO

NOVI TREND ZALUDEO I NAŠE TINEJDŽERKE: Napijaju se preko vagine! Ozbiljno ugrožavaju zdravlje opijanjem PREKO TAMPONA!

Opasno Higijenske tampone namoče alkoholnim pićem, potom ih stave kao da imaju ciklus i na taj način se opijaju jer alkohol direktno ulazi u krv

Tinejdžerke su osmislile krajnje bizaran način napijanja – higijenski tampon, natopljen alkoholnim pićem, stave u vaginu kao da imaju ciklus i na taj način alkohol dolazi direktno u krvotok. Međutim, nisu ni svesne da ovaj naizgled bezazlen potez može dovesti do brojnih zdravstvenih problema, pa i steriliteta!

Ovaj trend među mladima odavno je zahvatio Zapad, nedavno je stigao i u Hrvatsku, a s obzirom na to da deca u Srbiji često jure za novim trendovima i dokazivanjem, postoji opasnost da je ovaj šokantan način opijanja zaludeo i naše klinke!

– Prijateljice moje ćerke su se pohvalile da su probale ovu tehniku opijanja, oduševljene su učinkom, brzim i jakim delovanjem. Tampone su namočile u votku, potom ih stavile kao da imaju ciklus. Rekle su da ih nikada nije brže uhvatilo, jer im je alkohol ušao direktno u krv, osećale su se fantastično. Rekle su: “U kafiću je pristojno, piješ sok, nemaš zadah, a tampon dole odrađuje svoje” – ispričala je jedna zabrinuta majka za hrvatski Glas Slavonije.

Foto:Printscreen

Ginekolog dr Mima Fazlagić kaže za Kurir da se ona u praksi nije susretala s tim, ali da poznajući način razmišljanja mladih u Srbiji, ne sumnja da je i kod nas neko probao tu tehniku napijanja.

– Vagina ima posebno osetljivu sluznicu, bilo šta agresivno što se unese u vaginu, što narušava pH ili epitel vagine, utiče direktno na zdravlje. Može doći do infekcija, do problema s cirkulacijom, može oštetiti tkivo, mogu se javiti problemi pri odnosima. Svaka infekcija može teoretski da dovede do neplodnosti. Bilo koja aktivna supstanca, pa i alkohol, ide kroz epitelne ćelije i ulazi u cirkulaciju, sluznice imaju mogućnost upijanja aktivnih materija i taloženje u cirkulaciju, na taj način alkohol ulazi direktno u krv – objašnjava ona.

Foto:Profimedia

Dr Svetlana Janković Ražnatović, ginekolog u GAK “Narodni front”, ističe da je to opasno:

– To može u znatnoj meri da napravi oštećenje sluzokože, pa čak i grlića, to nije mesto gde se primenjuje alkohol. Mogu se stvoriti i ožiljci koji mogu da naprave problem i s polnim odnosima.

Kako funkcioniše
Napijanje tamponom
– tampon natope alkoholom
– sluzokoža upija alkohol
– bilo koja aktivna supstanca ide kroz epitelne ćelije i ulazi u cirkulaciju
– sluznice imaju mogućnost upijanja aktivnih materija i taloženja u cirkulaciji
– na taj način alkohol dospeva direktno u krv

Problemi koji se mogu javiti
Opasno po zdravlje!

– oštećuje sluzokožu
– može da peče
– uništava tkivo, menja pH vagine
– može dovesti do problema s cirkulacijom
– može doći do infekcije
– infekcije mogu dovesti do neplodnosti
– može oštetiti grlić
– mogu se stvoriti ožiljci
– problemi pri odnosima

Dijaspora.news/Kurir.rs/ Mina Branković
Foto: Profimedia, Printscreen

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top