All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Novi spot američke ambasade VI STE SVET! Ovoga puta odata počast Miri Trailović (VIDEO)

“Mart se u SAD obeležava kao Nacionalni mesec posvećen istoriji žena. Zbog svih velikih žena koje ste dali svetu, vi ste svet!” stoji u tvitu objavljenom na zvaničnoj strani ambasade SAD na društvenoj mreži Tviter.

U spotu posvećenom legendarnoj ličnosti domaćeg pozorišne scene Miri Trailović, osnivačice Ateljea 212 i Bitefa, pojavljuje se niz domaćih glumica – Seka Sabljić, Svetlana Bojković, Jovana Stojiljković, Milica Mihajlović, Tanja Bošković, i mnoge druge, koje govore o njenim dostignućima.

Foto:Wikipedia

Povodom 30 godina Bitef Teatra, tokom marta se odigrava niz manifestacija posvećenih Miri Trailović. Pre nekoliko dana, 3. marta je odigrana predstava M.I.R.A. u režiji Andraša Urbana.

Ovo je treći po redu spot kojim američka ambasada odaje počast zaslužnim građanima Srbije.

Novembra prošle godine, a povodom sto godina kako je nad Belom kućom vijorila srpska zastava, što je bilo prvi put u istoriji SAD da se na rezidenciji američkog predsednika zavijori jedna strana zastava, ambasada SAD u Beogradu pripremila je promotivni spot pod nazivom “Vi ste svet”.

Poseban spot snimljen je u čast Mihajla Pupina, Srbina koji se svojim delima zadužio čitav svet, čijm zaslugama se i vijorila srpska zastava nad Belom kućom.

Dijaspora.news/nasiusvetu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top