All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NOVI CRNOGORSKI PREMIJER U BEOGRADU: Vučić dočekao Markovića ispred Palate “Srbija”

Predsednik crnogorske vlade Duško Marković doputovao je danas u dvodnevnu posetu Srbiji gde će sa najvišim zvaničnicima Srbije razgovarati o jačanju političke i ekonomske saradnje. Crnogorskog premijera i delegaciju ispred Palate Srbija dočekali su premijer Srbije Aleksandar Vučić i više ministara.

Posle svečanog dočeka počeo je sastanak dvojice premijera.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Marković će se danas u Beogradu sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednicom Skupštine Majom Gojković. Prema najavama iz Podgorice, Marković će prvog dana posete obići i Beograd na vodi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Posetu Srbiji Marković nastavlja u Vojvodini gde će se sutra sastati sa crnogorskom dijasporom, predsednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

On će boraviti u Lovćencu, gde živi crnogorska zajednica i razgovarati sa predsednikom opštine Mali Idjoš Markom Lazićem, a obići će i Generalni konzulat Crne Gore u Sremskim Karlovcima.

Crnogorski premijer predvodi delegaciju Vlade u kojoj su ministri ekonomije, turizma, prosvete i saobraćaja, a koji će se sastati sa kolegama iz Vlade Srbije.

Uoči posete Beogradu on je ocenio da su političke veze sa Srbijom i sa vladom premijera Aleksandra Vučića odlične, ali i poručio da ih dve zemlje moraju potvrditi i kroz valorizaciju zajedničkih ekonomskih projekata.

Poseta Beogradu je Markovićeva druga inostrana adresa od kako je u novembru imenovan za premijera Crne Gore. Pre Beograda bio je u Briselu, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima EU i NATO.

(dIJASPORA.NEWS/Beta)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top