All for Joomla All for Webmasters
Sport

NOVAK ZA ISTORIJU! Ono što je Đoković uradio na Rolan Garosu NIKOME NIKADA NIJE USPELO!

Najbolji svetski teniser bez izgubljenog seta plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je i u osmini finala pregazio Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 6:3, 6:2, 6:2!

Nole nije imao problema tokom prve nedelje, jer je kao furija protutnjao u mečevima sa Hurbertom Hurkačem (Poljska), Henrijem Laksonenom (Švajcarska) i Salvatoreom Karuzom (Italija). Štruf je važio za nešto kvalitetnijeg protivnika, međutim ni on nije uspeo da parira svetskom broju jedan.

 

Novak Đoković

 

Naš as je protivniku prepustio samo sedam gemova, te je na taj način izborio plasman među osam najboljih igrača na Rolan Garosu. I na taj način se upisao u istoriju, jer mu je ovo deseto utzastopno četvrtfinale na drugom grend slemu u sezoni.

https://twitter.com/GracenoteGold/status/1135525383565193216

Đoković je tako nadmašio Rodžera Federera, koji je imao devet vezanih četvrtinala, i to u periodu između 2005. i 2013. godine. Posle ove pobede nad Jan-Lenardom Šrufom, Nole je u ovom segmentu ostao nedodirljiv.

Ali, neće se najbolji svetski teniser zadovoljiti samo plasmanom u četvrtfinale, već želi da ide do samog kraja i osvajanja Rolan Garosa. Da bi to uradio, mora najpre da preskoči narednu prepreku, koju će mu predstavljati duel sa pobednikom meča Fabio Fonjini (Italija) – Aleksandar Zverev (Nemačka).

A ukoliko Nole na kraju uspe da ostvari cilj i dođe do trofeja u Parizu, drugi put u karijeri će doći do nekalendarskog slema (da u jednom trenutku ima trofeje sa sva četiri najveća turnira, ali ne u istoj godini).

 

Dijaspora.news/Sport.blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top