All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

NJIHOVA LJUBAV JE RAZNJEŽILA REGION Mali Stefan unio novu radost u život 80-ogodišnjeg oca i DUPLO MLAĐE majke

Sanja i Ostoja su u braku više od 20 godina.
Ostoju Varcara (80), penzionera, i njegovu suprugu Sanju (42) iz Razboja kod Srpca, koji su, prije tri mjeseca dobili trećeg sina Stefana, konstantno posjećuju novinari sa svih meridijana.

Poslije reportaže u Srpskainfo, Varcari su postali stalna tema u svom kraju, regiji, pa čak i inostranstvu. „Osamdesetogodišnjak dobio sina“, najčešći su naslovi novinskih članaka ili uvodnici televizijskih priloga.

Stefan je, tri mjeseca od rođenja mališana u gradiškoj Opštoj bolnici, okružen roditeljskom pažnjom, kaže predusretljivo njegova majka Sanja, dok su Ostoja i ona opsjednuti znatiželjom javnosti.

– Svašta se promijenilo u našem zajedničkom, bračnom životu, prije i poslije Stefanovog rođenja. Stalno smo u žiži javnosti, svi imaju komentare, ali to nas ne vrijeđa. Loše poruke brišemo i zaboravljamo, a lijepe pamtimo. Najvažnije za nas je Stefanovo zdravlje, on napreduje, raste i veseli nas, čini srećnim. Dostigao je 6,7 kilograma, redovno jede, spava – rekla je Sanja, koja je presvlačila sina u vrijeme naše posjete.

Poslije je Stefana preuzeo Ostoja, da ga nahrani i uspava.

– Zvali su nas mnogi, rođaci, poznanici, ne znamo ni mi više ko je zvao. To je opšta potjera za nama. Svako ima poneko pitanje, komentar, narod sve i svašta interesuje. Već smo na to navikli, svakoga srdačno primamo, porazgovaramo, kažemo sve o našem braku, djeci, ljubavi. Ostoja je pažljiv suprug, vrijedan i odan otac. Ustajemo noću na smjenu, kada Stefan zaplače ili ga treba nahraniti, presvući – priča Sanja, dok je Ostoja zabavljao sina.

Ni on nije izbjegao da iznese stav o svom okašnjelom roditeljstvu.

– Ništa čudno tu nema, moj život teče ustaljenim tokom, kao i prije Stefanovog rođenja. Osjećam veliku ljubav prema sinu i supruzi, ništa mi nije teško, dobro sam i zdravo. Neko govori negativno, neko pozitivno, ali mene to ne dotiče – povjerio nam se Ostoja iznoseći i skorašnje, ali i dugoročne planove.

Stefanov prvi rođendan, 1. maja iduće godine, slaviće u u dvorištu, ispred kuće. Tada će biti i krštenje. Planiraju da pozovu brojnu rodbinu, prijatelje i komšije, ali i ostale koji su iskazali simpatije i podršku njihovoj porodici.

– Razmišljam i o Stefanovom 18. rođendanu. Nemam nikakvih dilema u vezi toga. Imaću 96 godina, a to je manje od stotine, koliko prosječno žive moji Varcari, pa zašto ne bih i ja – samouvjeren je Ostoja Varcar, predusretljiv i roditeljski nastrojen Lijevčanin o kojem je glas stigao daleko poslije objave da je u osamdesetoj dobio sina.

Podsjećamo, Stefan je rođen 1. maja, bio je težak 3.760 grama, a dugačak 53 centimetra.

Ostoja i Sanja imaju još dvojicu sinova, Milana (21) i Savu (17) godina. Stariji sin je automehaničar, a mlađi učenik srednje škole u Srpcu.

Oboje su izbjegli iz Zenice, gdje se prethodno nisu poznavali, ali su ih životni putevi spojili u izbjeglištvu, u okolini Sarajeva. Sanji je sa Ostojom prvi brak, a Ostoji, starijem 38 godina od supruge je drugi. On iz prvog braka ima tri odrasle kćerke koje žive u inostranstvu.

Varcari se bave poljoprivredom, obrađuju zemlju, siju žito, povrće, uzgajaju stoku i od toga žive.

Porodična harmonija

Za ljubav i porodičnu sreću godine nisu nikakva prepreka, ponavlja Ostoja Varcar.

– Sanja i ja smo se zavoljeli u Sarajevu, poslije izbjeglištva iz Zenice. To je bila ljubav na prvi pogled, mada sam imao još jedan brak i tri kćerke – ispričao je Ostoja.

On kaže da ga je očinstvo podmladilo, a Stefan njegov i Sanjin brak prosvijetlio.

– Samo želim da bude zdrav, a sreća će svakako doći – priča Ostoja, hvaleći se svojom vitalnošću.

Sanja kaže da je on dobar i vrijedan, posvećen njoj i djeci.

– Srećna sam, naš brak je uspješan. Stefan je kruna toga. Iskreno, nisam vjerovala da sam trudna, otišla sam kod ljekara smatrajući da je nastupio klimaks, a onda sam saznala, mjesec-dva prije poroda, da sam trudna – ispričala nam je Sanja nekoliko dana nakon poroda.

(dijaspora.news/srpskainfo.com)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top