All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Njegoševi stihovi obilježili današnji Trojčindanski skup u Podgorici (FOTO)

Njegoševi stihovi obilježili su današnje okupljanje vjernika i sveštenstva SPC u Podgorici pred Hramom Hristovog vaskrsenja – “Muž je branič žene i đeteta, narod branič crkve i plemena”.

CRNA GORA REKLA MILU! SA TROJIČINDANSKOG SABORA HILJADE PORUČILE: Ne damo naše manastire i crkve Đukanovićevom režimu, branićemo ih svim sredstvima (FOTO)

Ova parola možda najbolje oslikava razlog zbog kog su se okupili vjernici u Podgorici. Oni su pozvali crnogorsku vlast da, “u razumnom roku”, povuče predloženi zakon o slobodi vjeroispovijesti i da pripremi novi ili će SPC još odlučnije braniti svoja prava.

Poruku Trojičindanskog sabora u Podgorici velikom broju okupljenih vjernika ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja pročitao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, a njegove riječi su često prekidane aplauzom i uzvicima odobravanja.

 Ukoliko Vlada Crne Gore to što skorije ne učini mi ćemo još odlučnije saborno istupiti u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava – poručio je episkop Joanikije.

On je poručio da se arhijereji, sveštenstvo i monaštvo, kao i vjernici, danas ispred podgoričkog hrama zavjetuju i zaklinju da će čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje, čivote srpskih svetitelja, crkve, manastire, groblja i grobove predaka.

– Tako nam Bog ljubavi, Sveti Petar Cetinjski i Vasilije Ostroški pomogli – poručio je episkop Joanikije završavajući sa tri puta ponovljenim “amin”.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top