All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Nisu imali novca da putuju, pa se dosetili: Obišli pola sveta bez dinara, ne plaćaju račune, svaki dan uživaju u luksuzu! (FOTO)

Jedan avanturistički nastrojen par iz Londona otkrio je kako su uspeli da žive luksuzno na različitim krajevima sveta, a da pritom ne moraju da plate bukvalno ni dinar za smeštaj i račune!

Ketrin Perkins (55) i njen partner Teri Sajmonds (59) živeli su na 44 različita imanja otkad su aprilu 2014. godine postali – čuvarkuće!

Par trenutno živi u zapadnoj Australiji, dobija besplatan smeštaj u zamenu za čuvanje kuće dok su vlasnici na godišnjem odmoru. Prihvatili su nomadski život, koji isključuje plaćanje smeštaja, struje, vode i interneta.

“Osećamo se kao da su stalno praznici. Kad smo se Teri i ja zaljubili, nismo imali dovoljno novca da sebi priuštimo putovanja, pa smo se dosetili kako bi bilo super da čuvamo kuće ljudima dok su oni odsutni. Što smo više to radili, više nam se svidelo”, rekla je Ketrin za Dejli mejl.

Istražujući tako razne delove sveta, ovaj par, koji sam pokriva jedino troškove prevoza, već je boravio u kućama širom Velike Britanije, Novog Zelanda i Australije.

“Čuvanje tuđih kuća daje vam slobodu da ne morate da razmišljate o hipoteci i osiguranju, pomaže vam da živite bez stresa. Živite na različitim mestima, istražujete različita područja, upoznajete zanimljive ljude i brinete se o ljubimcima bez pokrivanja troškova veterinara. Bili smo na imanjima s bazenima i kućnim bioskopima. Nikad sebi ne bismo mogli da priuštimo takav život, ali sad uživamo u privilegijama tuđeg luksuza“, priča Perkins.

Ona dodaje i kako su u 99 odsto slučajeva pazili na životinje, uključujući svinju po imenu Džordž.

foto: Youtube Printscreen / The Time

“Upoznali smo stvarno predivne životinje, ali s njima se brzo povežete pa bude teško kad morate da se rastanete”, kaže Ketrin Perkins.

Njihov boravak obično traje između nedelju dana i čak više od četiri meseca. Sprijateljili su se s mnogim vlasnicima kojima su čuvali kuću više puta.

Njihova obaveza je da održavaju kuću i travnjak, hrane životinje i izvode ih u šetnju.

“Mi ne živimo na tuđoj grbači. Sami sebi kupujemo hranu, a ako uzmemo i koji sastojak iz kuće, obvezno ga zamenimo novim”, ističe Perkins i dodaje da su ona i njen partner postali profesionalci u pakovanju kofera.

“Ne nosimo puno stvari i tako smo naučili da se ne vežemo za materijalno. Što se tiče ovakvog načina života, ne mislimo da prestanemo u bliskoj budućnosti”, zaključuje Ketrin.

dijaspora.news/net.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top