All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Nina krenula za sinom Cesarom u Italiju: Pokušala je da čuje svoje dete, ali se njen bivši muž nije javljao (VIDEO)

Vanja Kuluz, sestra Nine Kuluz kojoj je Opštinski sud u Splitu juče oduzeo sina Cesara Avenatija, a koju je juče ujutru nakon protesta na Pujankama privela policija osumnjičivši je za neovlašćeno snimanje, puštena je kući, pa je sinoć sa sestrom krenuti put Italije.

Vanja Kuluz je za Hinu ocenila kako ona ne može biti krivično prijavljena za tajno snimanje koje se dogodilo u njenom stanu u kojem ima prijavljenu adresu, i da je snimala svog nećaka uz odobrenje njegove majke, a na snimku se osim plača dečaka ne čuje niko drugi od prisutnih.

Kako je rekla, policiji je dobrovoljno pokazala sve snimke, jer nije imala šta da krije.

– Policija mi je rekla da po njima nema nikakvog osnova za krivično delo, a zapisnik će proslediti državnom tužilaštvu. Najstrašnije od svega je da su se oko snimka svi toliko angažovali, da im više to smeta nego dečak koji plače, vrišti i otima se. Moja sestra svoje dete nikada neće ostaviti, niti će od njega odustati. I dalje će se za njega boriti i pokušati da ga vrati – rekla je Vanja Kuluz.

Takođe je rekla je kako je posle jučerašnjeg događaja njena sestra “malo došla sebi” i da je zvala dečakovog oca Alesandra telefonom i slala mu poruke kako želi da čuje svoje dete, ali joj se on nije javljao i nije odgovarao na njene poruke.

Dodala je da će njih dve krenuti za Italiju gde njena sestra ima obavezu da se javlja svakih 20 dana policiji u Torinu, i da će tom prilikom pokušati da vidi sina.

Istakla je da su njenom nećaku već danas u Splitu “punili glavu da se ne brine jer će sa njim u Italiju i njegova majka”, i da je zadnje što je dečak vikao kada je video svog dedu jeste “da ga spasi”.

– To danas je bilo grozno. Cesar je izveden bos. Otac ga je razvlačio po sobi, pa po stanu i naposletku po celom haustoru da bi ga na kraju ugurao u automobil. Imao je dozvolu da ga čvrsto zgrabi i vodi. To su ti koji vode računa o interesu deteta. Tom zločinu su prisustvovale sve institucije savetovavši pri tom oca kako da to što bolje izvede – ocenila je Vanja Kuluz.

U februaru ove godine radzvajanje Cesara Avenatija od majke je odloženo iz sigurnosnih razloga, dok je pre tačno godinu dana čitav slučaj odložen jer se Alesandru Avenatiju nije obezbedio prevodilac na italijanski jezik.

Nina Kuluz i Alesandro Avenati neko su vreme imali zajedničko starateljstvo nad dečakom koji je trebalo da živi u Italiji, a majka je imala pravo da ga viđa svaki dan. Nina je pobegla iz Italije skrivajući se u BiH, potom se vratila u Split, a dečakov otac je dva puta pokušao da vrati sina u Italiju.

Prošle godine je pred njenom kućom bio organizovan velik protest u kojem se tražilo odlaganje čitavog procesa.

U međuvremenu je na italijanskom sudu Nina izgubila starateljstvo nad dečakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri meseca zatvora, obvezna je Alesndru da isplati 50.000 evra odštete te ima obvezu javljanja italijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.

ADVOKAT NINE KULUZ

Advokat Nine Kuluz je rekao juče da je i ona krenula prema Italiji jer u sredu mora tamo da se javi policiji, kao što radi već duže vreme. To je svojevrsni dokaz da više neće da beži.

– Nina je na putu jer u sredu mora da se javi policiji u Torinu. Ne zna šta će je dočekati kada dođe u Italiju i hoće li odmah videti dete – rekao je advokat Mišo Živaljić.

Dodao je da će on od sada raditi na tome da se promeni zakon i pravilnik kad su deca u pitanju.

– Videli smo svi koliko je ovo mučan postupak bio. Zbog toga želim da se sve promeni i da decu počnu da veštače. Ona moraju sama da se izjasne sa kim žele da žive – rekao je advokat i dodao kako se nada da će hrvatska ambasada u Italiji pomoći uspostavljanju veze oca sa sinom, jer će im trebati svaka pomoć zbog narušenog odnosa.

– Odluka o starateljstvu nikad nije trajna. Sve još uvek može da se primeni, ali to ćemo tek videti. Nina je tražila starateljstvo nad detetom u Italiji na osnovi toga što je godinama živela sa detetom, ali ne znamo kako će oni to rešiti – rekao je Živaljić.

O SLUČAJU SE GOVORILO I U SABORU

O slučaju malenog Cesara u utorak se govorilo i u Saboru.

– Danas me je sramota što sam političar, iako nemam nikakve veze sa tim, sram me jer nikoga od mojih koleginica i kolega u ostalim strankama, posebno onima na vlasti, nije sramota što se u Splitu provodi ovako nešto nad devetogodišnjim detetom – rekao je Beljak. Apelovao je na ministra unutrašnjih poslova i ostale.

– Kako li se oseća dete od devet godina koje, eto, po našim zakonima niko ništa ne pita – rekao je zastupnik.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top