All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

NIKŠIĆANKA OPTUŽUJE DOKTORA: Napao me u ambulanti, hvatao za vrat i čupao! LEKAR: To u životu nisam uradio!

Nikšićanka Adila Backović, koja mesecima bezuspešno pokušava da se izbori da njena ćerka bude poslata na rehabilitaciju u Institut Igalo, tvrdi da je početkom avgusta fizički napao ginekolog nikšićke Opšte bolnice dr Milan Knežević.

Ona tvrdi da ju je on uhvatio za kosu i vrat i izbacio iz ambulante, što je prijavila policiji.

Njena ćerka, stara 20 meseci, ima bolest mrežnjače kod nedonoščadi koja može uzrokovati slepilo.

“Kada su mi rekli da je Komisija odbila zahtev da moja ćerka bude poslata u Igalo otišla sam da pronađem lekara koji je bio član te Komisije. Došlo je do verbalnog duela sa njim, bila sam i malo glasnija jer nisam mogla da verujem da su mi odbili dete. Tada je došao dr Knežević i počeo da viče na mene, upućujući mi razne pogrdne reči“, priča Backović.

 

FOTO: SVETLANA MANDIĆ

Prema njenim rečima, sutradan je otišla kod Kneževića da mu se izvini zbog ponašanja, očekujući da će izvinjenje dobiti i od njega.

“Umesto toga, počeo je da viče i da me tera iz ambulante. Rekla sam mu da neću na takav način da izađem i da mi se izvini zbog reči koje je ponovo izrekao. Ponovo je počeo da vređa, ja sam bila malo oštrija jer nisam mogla da istrpim takvo ponašanje. Uhvatio me za kosu i za vrat i ‘naglavačke’ izbacio iz ambulante. Ako sam mu smetala, samo je lepo trebalo da mi kaže da napustim prostoriju ili da zovne obezbeđenje ako misli da sam došla da ga napadam, a ne da me vređa i hvata za kosu i vrat”.

Tvrdi da je htela da se vrati u ambulantu, ali onda je naišao drugi lekar i zamolio je da ide kući. Kada je krenula osetila je vrtoglavicu i malaksalost i završila u hitnoj.

“Dali su mi flašu i četiri injekcije. Kada sam se povratila, otišla sam u policiju, prijavila Kneževića. Tražila sam da ga opomenu zbog njegovog ponašanja, umesto da odem u sud. Što ne znači da neću. Inspektor me istog dana nazvao i rekao mi da doktor ništa nije negirao, da je rekao da sam u pravu i da je upozoren“.

Backovićeva tvrdi da je upravo njena prijava Kneževića prouzrokovala to da Komisija uporno odbija da njenu ćerkicu pošalju u Igalo. Kako kaže, svesna je da po pravilniku Fonda zdravstva ne može da ide dva puta godišnje, ali i da pravilnik nije Sveto pismo i da se mnogim pacijentima progleda kroz prste, ali ne i njenoj ćerkici.

FOTO: SVETLANA MANDIĆ

“Čim se pojavim, ovi iz Komisije vade pravilnik koji znam napamet. ‘Skinula’ sam njihovom lekaru ‘krunu’ sa glave pa se slepo drže pravilnika. Za 20 meseci išli smo četiri puta i napredak se zaista vidi. Fizikalni tretman joj je preporučljiv sve dok ne bude stabilno”.

Prema njenim rečima, konzilijum redovno prolaze, ali ne i Komisiju, pa se obratila dopisom i Ministarstvu zdravlja i od njih dobila odgovor da je njen dopis prosleđen Fondu zdravstva. Još čeka na njihov odgovor.

“Dugo mi je trebalo da se pomirim sa stanjem moje ćerkice i još nisam uspela u potpunosti, ali polako se mirim sa tim. Moja devojčica je dobro, lepo napreduje i ne dam da me niko sažaljeva. Samo se borim da je na vreme osposobim za život, da joj sutra, kada krene u vrtić i u školu, ne treba asistent. Mislim da ne tražim mnogo”, kazala je Backovićeva.

Kako je istakla ćerkicu je nakon rođenja vodila u Beograd i u Belgiju i oba puta Fond zdravstva je snosio troškove.

Iako je, kako je kazala, razočarana u ponašanje mnogih zdravstvenih radnika kojima bi humanost trebalo da bude glavna osobina, neonatolog dr Ljubinka Dragaš joj vraća veru u lekare.

“Stalno je bila uz mene i uradila sve što je u njenoj moći i neizmerno sam joj zahvalna”.

Knežević: Gde ženu da uhvatim za vrat, napala je kolegu i mene

Dr Milan Knežević negira da je fizički nasrnuo na Backovićevu, a kako je kazao, nije upoznat ni sa njenom prijavom u policiji niti ga je iko od službenika Centra bezbednosti kontaktirao.

FOTO: TV VIJESTI

“Gde ženu da uhvatim za vrat? To u životu nisam uradio. Rekao sam joj da izađe iz sobe. Toga dana na odeljenje je, pred kraj radnog vremena, upala potpuno neuravnotežena žena i brutalno napala kolegu, a nakon njega i mene, jer sam pokušao da to smirim. Radi se o meni potpuno nepoznatoj osobi. Napravila je haos na odeljenju kako tog dana tako i sutradan kada je upala u ambulantu. Sigurno neću dozvoliti da me iko maltretira na radnom mestu, nego ću se ponašati bar onako kako se ponašaju u sudu, policiji, banci, Opštini i sličnim službama”, kazao je Knežević.

(dijaspora.news/vijesti.me)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top