All for Joomla All for Webmasters
Heroji zajednice

NIJE ZABORAVIO SVOJE SELO Načinio sve stanovnike MILIONERIMA

U selu Serezales del Kondado u severozapadnoj španskoj provinciji Leon živi svega 80 ljudi. Niko od njih nije ni sanjao da će preko noći postati milioner, a upravo to im se dogodilo. Svaki građanin ovog mesta dobiće oko dva miliona dolara!

 Antonino Fernandez je umro u 99. godini, a od 32. godine živeo je u Meksiku. Tamo se doselio posle teškog detinjstva i mladosti, koje je u Serezalesu del Kondadu proživeo u velikom siromaštvu i neimaštini s još 12 braće i sestara.

Antoninova porodica je, kažu prijatelji, bila više gladna nego sita, a on je sa samo 14 godina morao da prekine školovanje jer njegovi roditelji nisu mogli to da finansiraju.

U Meksiku je počeo da radi u firmi “Grupo Modelo”, koja je bila u vlasništvu strica njegove supruge, a proizvodila je pivo. Upravo je Fernandez, nakon što je postao direktor, od njihovog brenda “Korona” stvorio svetsko ime.

“Nikad nismo imali novca. Snalazili smo se. Antonino nam je iz korena promenio živote. Ponosni smo i srećni što nije zaboravio rodni kraj. Danas su ljudi poput njega retkost. Neka mu je laka zemlja i večna slava’, rekao je seljanin Maksimino Sančez za lokalne novine “Diario de Leon”.

Pokojnog Fernandeza zbog ljubavi prema domovini i humanitarnog rada cenio je i bivši španski kralj Huan Karlos.

Od ostavštine takozvanog kralja piva zaselak Serezales del Kondado dobiće i novi kulturni centar te lokalnu neprofitnu fondaciju, koji će zaposliti čak 300-tinjak ljudi.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top