All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

NEVRIJEME POTOPILO DIJELOVE ITALIJE, OLUJA STIŽE U HRVATSKU Zatvoreni mostovi, tvornice i škole

Nekoliko rijeka izlilo se u četvrtak iz korita na sjeverozapadu Italije, pričinivši veliku štetu dok meteorolozi najavljuju kišu do subote.

U Liguriji i u Pijemontu zatvorene su ceste, brojne automobile su odnijele bujice, a ulice su zakrčene naplavinama. U te dvije regije povišen stupanj pripravnosti proglašen u četvrtak ostaje na snazi do petka.

Pijemontu će tražiti i  proglašenje prirodne nepogode.

Talijanska televizija je čitav dan emitirala dojmljive snimke nabujalog Tanara, pritoke rijeke Po, koji je nadvoje presjekao grad Garessio, u podnožju Alpa.

“Bojimo se, ovo podsjeća na 1994.”, kada je grad isto bio poplavljen, rekao je gradonačelnik Garessija, Sergio Di Steffano.

Te je godine u studenom u poplavi na tom području poginulo 70 ljudi a više od 2200 je pretrpjelo štetu, ali u četvrtak navečer nije bilo dojava o žrtvama.

“Zatvorili smo sve mostove, tvornice i škole. Barovi i trgovine u središtu su poplavljeni. Glavna cesta je zatvorena”, dodao je.

Prefekt pokrajine, Giovanni Russo pozvao je stanovnike da ne izlaze iz kuća osim u slučaju krajnje nužde i da se drže podalje od vodenih tokova. Škole su ostale zatvorene u nekim dijelovima te regije.

Raste i zabrinutost zbog rijeke Po, malo nizvodnije, koja se mjestimice izlila iz korita i u Torinu bi mogla dosegnuti alarmantnu razinu do petka navečer.

Inače, Državni hidrometeorološki zavod najavljuje da bi obilne kiše tijekom petka trebalo biti i u dobrom dijelu Hrvatske.

Dijaspora,news Izvor: Jutarnji.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top