All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Nestao mladi Hrvat u Nemačkoj: Marin je otišao da zaradi za hleb, ali mu se krajem maja gubi svaki trag (FOTO)

Marin Salamun zvani Viper, sa prebivalištem u pulskoj Ulici Dubrovačke bratovštine, nestao je 24. maja 2018. godine u nemačkom Diseldorfu, a njegova porodica je uputila apel svima koji su ga možda videli, s obzirom da mu nema ni traga već gotovo mesec dana.

Navodno je preko jedne hrvatske firme otišao da radi u nemačko brodogradilište u Papenburgu, a poslednji put se javio iz Diseldorfa 23. maja. Porodica je nestanak prijavila hrvatskoj i nemačkoj policiji, kao i Generalnom konzulatu RH u Dizeldorfu, piše Fenix magazin.

Nestanak se vodi u PU istarskoj, a prijavljen je i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (Nestali.hr). Marin Salamun je rođen 16.11. 1991. godine u Puli, visok je 185 centimetara, ima crnu kosu i srednje je telesne građe, navodi se na stranici Nestali.hr.

Otac moli za pomoć Hrvata u Nemačkoj.

Slučaj je prijavljen i nemačkoj i hrvatskoj policiji Foto: Tanjug/AP

– Molimo vas da nam pomognete u potrazi za našim sinom i bratom Salamun Marinom iz Pule. Ima 26 godina 185 cm je visok, crne kose, kratko ošišan i verovatno neobrijan. Zadnji put nam se javio iz Diseldorfa 24. 5. 2018. i od tada mu se gubi svaki trag.

Prijavili smo nestanak našem konzulatu i policiji, ali do danas nije bilo nikakvih vesti. Molimo pomozite nam – moli očajni otac Slavko Salamunkoji putem Fejsbuka i dodaje da su pokušali da kontaktiraju sve koji su možda bili u Marinovom društvu, ali nikakvih informacija nisu dobili koje bi pomogle u njegovu pronalasku.

Mladić je navodno izgubio mobilni telefon, a sa porodicom je bio u kontaktu preko društvenih mreža, na kojima je prekinuo sve aktivnosti 24. maja.

Očajna porodica neprestano traži Marina Foto: Profimedia/Press Association

Sa apelom se nekoliko dana nakon prijavljivanja nestanka javila i Marinova sestra Nevena Salamun Grbin.

– Imam jedan problem, tražim brata. Ime mu je Marin Salamun. Ima 26 godina dolazi iz Pule i išao je sa jednom firmom iz Pule da radi u Papenburg. Zadnje što smo se čuli sa njim je kad je bio u Dizeldorfu i trebao je da se vratiti u Papenburg jer su mu tamo sve stvari. Međutim nije se vratio. Otada mi se više nismo čuli sa njim, ne znamo gde je.

Visok je 185 i ima oko 75, 80kg. Prijavili smo to i konzulatu u Dizeldorfu, ali zasad nemamo nikakvih saznanja. Ukoliko ga je neko video molila bih da mi javi u inbox jer smo jako svi zabrinuti – napisala je tada na Fejsbuku Marinova sestra.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top