All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Neprihvatljiv odnos crnogorskih vlasti prema Srbima: Jednima brane da uđu u zemlju, drugima da je napuste

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta osudio je odnos cnogorskih vlasti prema srpskim političarima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću kao i odnos prema četvorici srpskih intelektualaca iz Srbije kojima se zabranjuje ulaz u Crnu Goru.

Linta u saopštenju navodi da su ponovo oduzete putne isprave Mandiću i Kneževiću i ocenjuje kao neprihvatljiv odnos crnogorskih vlasti prema Mandiću i Kneževiću.

– Dok se na jednoj strani sprečavaju pojedine osobe da uđu u Crnu Goru dotle se njihovim sunarodnicima zabranjuje da napuste tu zemlju – ukazuje Linta u saopštenju.

Viši sud u Podgorici doneo je rešenje da se poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću privremeno oduzmu pasoši, saopšteno je iz te stranke.

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi u saopštenju, Mandić i Knežević su dužni da predaju pasoš jer se u suprotnom protiv njih može odrediti mera pritvora.

U obrazloženju suda se navodi da su Mandić i Knežević tokom tri meseca, posle dobijanja novih pasoša, u avgustu, septembru i oktobru, često prelazili granicu Crne Gore.

To, kako ocenjuje sud, ukazuje da imaju razvijene licne i društvene kontakte u inostranstvu i da bi to mogli da iskoriste u slučaju bekstva ili skrivanja, odlaska u nepoznato mesto ili drugu državu ili na drugi nacin da ometaju dalje vodenje krivicnog postupka.

Mandić i Knežević su, inače, optuženi da su umešani u pripremanje pokušaja organizovanja teroristickog napada 16. oktobra 2016. godine, na dan organizovanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

(Tanjug)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top