All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

NEMA MIRA U CRNOGORSKOM SELU: Energetska kompanija CGES prijeti hapšenjem Radojeviću koji brani svoju imovinu

Mještanin crnogorskog sela Brezna u pivskoj planini, Mirko Radojević kazao je da je državna energetska kompanija Crnogorski elektroprenos najavio ponovni pokušaj uzurpacije njegove privatne svojine i obavljanje radova, a ovog puta mu je skrenuta pažnja da ih ne spriječava “jer će snositi ozbiljne posljedice”!

Prije desetak dana CGES je, prema riječima Radojevića, uz pratnju policije i hitne pomoći pokušao da uđe na imanje Radojevića, ali je policija otkazala asistenciju, jer nije postojao pravni osnov.

POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU ENERGETSKOJ KOMPANIJI: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića

Crnogorski elektroenergetski gigant CGES upada NEZAKONITO na IMANJA SELJAKA;Čekam i njih i policiju na svojoj zemlji. Neka me hapse!

MJEŠTANI CRNOGORSKIH SELA BLOKIRAJU PUT: “Dosta nam je NASILJA, OTIMAJU od sirotinje i uništavaju nam imovinu”

NEVJEROVATNO! Energetski gigant tuži mještane crnogorskog sela, uništili im put a sad hoće i da ih pošalju i u zatvor (FOTO)

“CGES je eksproprisao 154 m2 od moje parcele ukupne površine 6.000 m2, a uništio je kompletnu parcelu, posjekli su šumu, napravili koridor, nasuli put, sve bez ijednog papira. U toku su postupci, ali uprkos tome juče su mi najavili da će ponovo krenuti da uzurpiraju moju privatnu svojinu, i upozorili me da po mene neće biti dobro ukoliko ih u tome budem spriječavao odnosno da mogu biti uhapšen i plaćati drakonske kazne. U kojoj pravnoj državi bilo ko može da udje na vašu privatnu svojinu, bez apsolutno ikakvog pravnog osnova, potpuno je uništi i ne snosi nikakakve posljedice? Jesam li ja gradjanin drugog reda, kada CGES, uz pomoć pojedinaca iz sudova, policije i Direkcije za nekretnine pokušava da me ubijedi da nemam nikakva prava na svojoj imovini”, pita Radojević.


On navodi da se CGES poziva na Rješenje o privremenoj mjeri koje je, kako tvrdi, nezakonito i van nadležnosti donio sudija nikšickog osnovnog suda Marko Blagojević, za manje od 24 časa od zahtjeva ove kompanije.

“Više je nego očigledno da pojednici iz sudstva, policije i uprave za nekretnine, pristaju da gaze profesionalne standarde i izvršavaju naloge CGES-a, pri tome ugrožavajući prava građana koja im garantuje Ustav i zakoni”, dodaje on.

Radojević tvrdi da CGES sada pokušava, na osnovu Rješenja o privremenoj mjeri koje im omogućava samo prolaz do njhove parcele od 154m2, da okupira imovinu i koristi je za obavljanje radova.

Imanja u crnogorskom selu kao da su bombardovana

“Na imovinu koja je moje vlasništvo 1/1, a koju se već potpuno uništiči, neće ući, pa ako će me neko uhapsiti zato sto branim uzurpaciju i okupaciju svog vlasništva, neka me uhapsi. U Breznima sam, ostavio sam porodicu, posao, trpim ogromnu štetu jer moram da stražarim ovdje i ne dozvolim otimačinu mog vlasnistva”, kaže Radojević.

dijaspora.news

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Ratnički pohod CRNOGORSKE DRŽAVNE KOMPANIJE na malo privatno imanje! – Dijaspora News

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top