All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Nastavlja se horor srpskih turista: Pukla još jedna agencija, dva dana pred put slali mejlove ljudima da ipak ne idu na more (FOTO)

Samo dve nedelje nakon što je zatvorena agencija Flaj flaj travela zbog prodaje nevažećih karata, dvema grupama putnika je samo par sati pred odlazak na odmor u Grčku otkazano putovanje, a grupa putnika koja trenutno boravi u Grčkoj preko agencije “S.A.B.” možda neće moći da se vrati nazad, kaže Vera Božić Trefalt, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Juče 425 ljudi, koji su svoje aranžmane uplatili preko turističke agencije “S.A.B.”, nije otišlo na odmor koji su uredno platili jer im je agencija samo tri sata pred put otkazala polazak, bez ikakvog objašnjenja.

“Sab travel mi je upravo otkazao putovanje u Stavrosu u terminu od 28. juna do 9 jula. Molim za pomoć šta da radim, već sam im napisala mail u kome tražim u istom terminu smeštaj ili prijavljujem inspekciji i Yuti”, stoji na Fejsbuku jedne od razočaranih klijentkinja pomenute agencije.

Inspektorka je do kasno sinoć bila u ovoj agenciji prikupljajući potrebne informacije koje će objasniti zbog čega je putovanje otkazano, saznaje “Blic”.

Foto: Profimedia, Telegraf

– Treći dan pratimo situaciju, odnosno neodlazak naših putnika. Prvo je jedna grupa ljudi otišla, ali su imali problema sa smeštajem. Nakon toga bez svog letovanja ostalo je 425 putnika, zbog čega će ovoj agenciji biti izrečene zakonom propisane kazne. Do ponedeljka bi trebalo da imamo bliže informacije o tome kako je do problema došlo – kaže Božić Trefalt.

Nevoljama tu nije kraj jer grupa putnika koja bi trebalo da završi svoje letovanje možda neće moći da se vrati iz Grčke.

– Postoji mogućnost da grupa putnika koja u subotu treba da se vrati iz Grčke, to ne učini. Iako ne znamo tačan razlog svih ovih nepravilnosti, pretpostavljamo da se radi o neizmirenim računima agencije, ali u tom slučaju biće preduzete apsolutne mere – ističe pomoćnik ministra.

Šta god da je razlog otkazivanja, svi putnici koji su ostali uskraćeni za odmor, moraju biti obeštećeni i to u roku od 15 dana od trenutka prijave.

– Agencija mora imati ugovor o osiguranju sa ukupnim limitom pokrića od najmanje 300.000 evra, odakle će oštećenim građanima biti isplaćen novac – zaključuje ona.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top