All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

Naš najpoznatiji GENETIČAR ima naučni H indeks 60, najviši na svetu, kao i 150 objavljenih radova, ali ni to nije dovoljno da postane član SANU! (FOTO)

Naš najpoznatiji genetičar svetskog renomea dr Miodrag Stojković napisao je na svom Tviter profilu informacije koje su šokirale sve njegove pratioce, ali i širu javnost.

Naime, Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković” u Beogradu i Gugl skolar, pretraživač naučnih radova, izračunali su da genetičar Miodrag Stojković jedini u našoj zemlji ima naučni H 60 indeks.

Ipak, to mu očigledano nije bilo dovoljno da postane dopisni član SANU. On je naveo kako njegov H indeks 60 i 150 objavljenih radova nije bilo dovoljno za dopisnog člana SANU.

 

Miodrag Stojkovic@MioStojkovic

Ako ste nezadovoljni, neka vam je za utehu da moj H indeks 60 (merilo uspesnosti naucnika) i 150 objavljenih radova nije bilo dovoljno za dopisnog člana SANU.
Prosli su H21, H16 ili oni sa manje od 20 radova.
Njima čestitke a SANU da prizna da kriterijumi postoje samo onako

Podsećamo, ovaj genetičar svetskog glasa posle dugogodišnjeg istraživačkog rada u najprestižnijm univerzitetskim klinikama i laboratorijama živi i radi u Leskovcu, gde je sa suprugom Petrom otvorio Specijalnu bolnicu za lečenje steriliteta – SPEBO.

 

Objavio je blizu 140 radova u prestižnim evropskim, američkim, kineskim i indijskim časopisima u oblasti biologije matičnih ćelija i embriologije. Njegove radove citirali su drugi naučnici čak 93.000 puta.

 

Za one koji ne znaju, H-indeks služi kao merilo uspešnosti naučnika, ujedno vrednujući broj objavljenih radova i broj citata tih radova u svetu nauke. Prema navodima iz SANU, indeks H 20 označava uspešnog, H 40 izuzetnog naučnika, a H 60 i više jedinstvenog naučnika.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top