All for Joomla All for Webmasters
hronika

NAJBRUTALNIJE VRŠNJAČKO NASILJE DO SADA! Sinu su mi slomili ruku jer nije hteo da se bije!

Poslednja žrtva, do sada najbrutalnijeg, vršnjačkog nasilja u Srbiji je dečak. S. K. (12), učenik šestog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Velikoj Moštanici, koji je prekjuče završio u Institutu za majku i dete zbog – polomljene ruke!

Njegova majka D. K. (ime i prezime poznato redakciji) kaže da ga je našla okrvavljenog lica, izgrebanog i s vidno oteklom rukom, a razlog svega toga jeste to što je njen sin, kaže – odbio da se bije!

Njega je, kako ona tvrdi za Kurir, tukao učenik U. J. (13), a čitav slučaj telefonom su snimala deca, koja su navijala. Očajna majka je, osim direktoru škole, nasilje prijavila i policiji u Železniku. Mali S. K. je u šoku, depresivan je, ruka ga jako boli i moli da ga majka prebaci u drugu školu.

Posekotina na usni... Povreda posle pada

 

 

 

Drama posle zvona

Drama je počela prekjuče kad je sin uputio telefonski poziv majci: „Mama, mislim da sam polomio ruku, molim te dođi s posla.“

Ogrebotina na grudima... Učenik S. K.

– Odsekle su mi se noge i kao bez duše sam trčala s posla . Zatekla sam ga krvavog. Iz nosa mu je curila krv, imao je posekotinu na usni, ogrebotine po bradi, a ruka mu je bila otekla. Dok sam ga spremala za bolnicu, sin mi je ispričao da mu se tokom velikog odmora obratio učenik U. J., koji mu je potom lupio šamar i pobegao. Na sledećem malom odmoru, isti dečak je prišao mom sinu i rekao mu da će ga prebiti posle škole – priča kroz suze D. K., pokazujući medicinsku dokumentaciju, i nastavlja da joj je onda dete ispričao da su mu potom prišla dvojica sedmaka i pozvala ga da posle časova dođe pored škole da mu nešto pokažu.

Prema njenim rečima, S. K. je je izašao iz školskog dvorišta, pored kojeg je zgrada pošte, i video dečaka U. J. i mnogo druge dece.

Morao sam da ga bijem

– Spustio je ranac na zemlju, a U. J. ga je pozvao da se biju. On je to odbio i pokušao da pobegne. Tad ga je U. J. udario. Moje dete je pokušalo da pobegne, ali ga je dečak stigao, ščepao i jako gurnuo na zemlju. Tada je dete udarilo licem o tlo i povredilo ruku – priča ta majka.

 

Ona dodaje da su okupljena deca sve snimala telefonima.

Opis povreda... Medicinska dokumentacija

– U Institutu za majku i dete pregledali su mog sina, utvrdili povredu ručnog zgloba i stavili mu longetu. Rekli su da se, ako ruka počne da otiče, odmah javimo u bolnicu. Potom sam s tako povređenim sinom otišla pravo kod roditelja dečaka U. J. Oni su bili vidno iznenađeni i očajni. Tada je U. J. rekao da je morao da tuče moje dete jer su mu zapretili stariji učenici da ukoliko on to ne uradi, onda će oni njega i mog sina zajedno – opisuje horor ta žena i dodaje da je juče otišla u policiju u Železniku da prijavi slučaj.

 

 

Ministar Šarčević

NASILJE JE PRIJAVLJENO

Mladen Šarčević, ministar prosvete, kaže za Kurir da je škola prijavila slučaj Ministarstvu prosvete i da su nadležni timovi već na terenu.

– Prema preliminarnim informacijama, vršnjačko nasilje se dogodilo, ali posle nastave i ne u školskom dvorištu, te zbog toga, zasad, nema odgovornosti škole – kazao je Šarčević za Kurir.

Direktor Milija Ralević

U INTERESU DECE, NE MOGU DA GOVORIM O TOME

Milija Ralević, direktor OŠ „Branko Radičević“, kaže za Kurir da u ovom času ne može da komentariše čitav slučaj.

– U interesu dece, ne mogu da govorim o slučaju o kojem me pitate dok se ne sagledaju sve činjenice – kazao je on.

 

 

 

Šta se dešava

EPIDEMIJA NASILJA

Šamarale devojčicu

Od početka školske godine, koja traje samo 20 dana, dogodila su se čak četiri slučaja vršnjačkog nasilja, koja su zgranula Srbiju. Pre ovog poslednjeg u Velikoj Moštanici, na internetu se prošlog petka pojavio snimak na kom se vidi kako se dve devojčice (14) u dvorištu Srednje škole u Barajevu iživljavaju nad trećom i udaraju joj šamare. Sukob je navodno nastao jer je, kako na snimku tvrde, žrtva pričala da je „devojčica u crnoj majici kurva“.

 

Pesničenje

Pre tri dana osvanuo je snimak slučaja koji se navodno dogodio u Zemunu, na kojem se vidi kako maloletnica čupa, pesniči, obara na zemlju i šutira devojčicu slabiju od sebe, dok drugovi sve to mirno gledaju. Snimak je objavljen na Instagram grupi namenjenoj sprečavanju nasilja medu vršnjacima podrskaaa.aleksandra.

 

Davile dete

 

U sredu je slučaj iz Smedereva u OŠ „Dositej Obradović“potresao Srbiju. Majka učenice prvog razreda javno je progovorila o tome da su njeno dete davile i tukle dve devojčice drugog razreda. Kako je za Kurir kazala V. Z. (ime i prezime poznato redakciji), mama devojčice žrtve, u utorak su dve devojčice gušile njenu ćerku. Ona dodaje da je sve počelo tako što su one davile drugu devojčicu, a njena ćerka je želela da je odbrani.

 

 

Dijaspora.news/(Kurir.rs/Foto: Privatna Arhiva)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top