All for Joomla All for Webmasters
STARS

NAJBOGATIJA SRPKINJA ULAŽE U UMETNOST: Sandra Meljničenko dala 110 miliona dolara za Moneovu sliku!

Aleksandra Sandra Meljničenko, supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka, već godinama važi za najbogatiju Srpkinju na planeti, a u njeno bogatstvo ne ulaze samo vile, jahte i nakit već i neka od najskupljih umetničkih dela na svetu.

Tako je bivša “modelsica”, čije je devojačko prezime Nikolić, na jednoj aukciji pazarila jednu od sliku čuvenih lokvanja francuskog impresioniste Kloda Monea, nastalu 1906. godine, i to za čak 110 miliona dolara! Iako je ova kupoprodaja obavljena još pre nekoliko godina, vest se tek nedavno pojavila u britanskim medijima.

Inače, pojedini strani mediji već su pisali o tome koliko bivša manekenka ceni umetnost. Najbogatija Srpkinja pre nekoliko godina otkrila je i kako izgleda njen luksuzni dom u Londonu, koji je opremila upravo vrednim umetničkim delima.
– Skoro kompletna kuća je ukrašena delima iz 18. veka, uglavnom iz Francuske – izjavila je ranije bivša manekenka, koja je najavila i da će svoju kolekciju umetnina, u koju spadaju i njene basnoslovno skupe unikatne haljine najpoznatijih kreatora, kao i antikvitetni nameštaj, zaveštati muzeju, ali nije rekla kom.

 

 

– Smatram da je sebično da bilo kakav oblik umetnosti čuvamo samo za sebe – poentirala je Sandra, koja je, između ostalog, vrednim umetničkim delima, među kojima su navodno još neke Moneove slike, ukrasila i enterijer suprugove i svoje čuvene jahte “A”, o kojoj su mnogo puta pisali i domaći i strani mediji.

Bračni par, podsetimo, živi zajedno već 12 godina, imaju dvoje dece, a upoznali su se u Barseloni preko zajedničkih prijatelja. Njihov brak u javnosti se pominje uglavnom kroz prizmu brojki. Tako su mediji pisali da je njihovo gala venčanje na Azurnoj obali, gde su goste zabavljali Vitni Hjuston, Enrike Iglesijas i Kristina Agiljera, koštalo čak 30 miliona evra. Kasnije je par počeo da oprema zajedničke kuće i stanove po celom svetu i da kupuje skupocena umetnička dela, ali i dalje umeju da se zabavljaju, pa je najpoznatija ruska snajka iz Srbije nedavno proslavila rođendan na ostrvu biznismena Ričarda Brensona, koje je zakupila za tu priliku, a jedna od gošći bila je njena prijateljica Nina Badrić.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

DEO IMOVINE ANDREJA I SANDRE

Kuća u Londonu
Stan na Berkli skveru u Londonu
Penthaus od 260 kvadrata u Njujorku
Vila na francuskoj rivijeri
Jahta
Avion “boing 737”
Automobil “bentli”

 

DIjaspora.news/Kurir/ Lj. Radanov – N. Mijušković, foto: Profimedia

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top