All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Mladić poručio: Boriću se dok sam živ za pravu istinu o Srbima, ovo je samo PRVO POLUVREME

.Posle izricanja prvostepene presude u Haškom tribunalu, Ratko Mladić izjavio je, preko svog sina Darka, da će se dok je živ boriti da se otkrije prava istina o borbi Srba.

– Ovo je bilo samo prvo poluvreme, boriću se da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvreme – rekao je preko svog sina Mladić za “Večernje novosti”.

Prema rečima Darka Mladića, bili su desetak minuta zajedno nakon izricanja presude, prenoseći da je njegov otac bio ljut, iako je očekivao takvu presudu.

– Moj otac je poručio da je sve laž, da Hag nije sud, već NATO komisija i da ovo nije pravda. Sve je isključivo pokušaj da se kriminalizuje srpski narod koji se štitio od agresije – rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku prioritet je da se Mladiću spase život i obezbedi lečenje u Srbiji.

– Ovo telo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji, nije uspelo u misiji, jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svedočili kako je pravda zamenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Presuda je u suprotnosti sa njima. Cilj joj je širenje propagande i onemogućavanje budućeg mirnog života u regionu – rekao je Mladićev sin.

Sudsko veće Haškog tribunala bivšeg komandanta vojske Republike Srpske proglasilo je krivim za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine i odredilo mu doživotnu zatvorsku kaznu.

Branko Lukić, advokat Ratka Mladića, izjavio je da je šokiran osuđujućom presudom protiv njegovog klijenta kojom je Ratko Mladić danas osuđen na doživotnu robiju.

Neposredno nakon objavljivanja presude, Lukić je istakao da je očekivao oslobađajuću presudu za generala Vojske Republike Srpske.

“U šoku sam, ja sam iskreno verovao da će Tribunal doneti oslobađajuću presudu. Ono što se, u principu dogodilo, jeste da je sudsko veće praktično prepisalo presudu Radovanu Karadžiću. Zblanut sam, osećam se kao da nismo radili, kao da uopšte nismo ni bili u sudnici, izvodili dokaze”, rekao je Lukić.

O incidentu koji se dogodio u sudnici, kada je Mladić izbačen iz prostorije u kojoj se donosila presuda, Lukić je rekao da je njegov klijent bio ljut zbog ponašanja suda.

“Zabolela ga je laž, sve ono što su sudije iznosile ocenio je kao lažno, a na kraju im je rekao: “Uostalom, vi niste sud, vi ste NATO komisija”, objasnio je Lukić, koji je najavio žalbu na presudu.

“Gore od ovoga ne možemo proći, naravno da ćemo se žaliti. Dobili smo materijal presude bukvalno u kutijama, biće mnogo posla oko sastavljanja žalbe”, tvrdi Lukić.

Mladiću uskraćena osnovna ljudska prava

Informaciju da će uložiti žalbu na presudu potvrdio je i advokat i Mladićev branilac Dragan Ivetić. 

“Sigurno je da ćemo uložiti žalbu i da će biti uspešna”, rekao je Ivetić.

On je izjavio da su Mladiću bila uskraćena osnovna ljudska prava, jer mu nije bilo dozvoljeno da ga pregledaju lekari po njegovom izboru

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top