All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Misteriozni detalji tragedije na Dunavu: Hrvatski brod usmrtio Srbe, žena bila potpuno naga!

Bračni par Milan i Snežana M. nastradali su kada im je čamac iznenada stao nasred Dunava.

Nesrećni muž i žena su nastradali kada su svojim čamcem “Lara” podleteli pod teretni brod “Sveti Nikola”, koji je plovio pod zastavom Republike Hrvatske, u čijoj su posadi bili srpski državljani. Od siline udara njihov brodić se prevrnuo, a oni su upali u Dunav i udavili se!

Telo utopljene žene pronađeno je potpuno nago, dok je njen suprug bio obučen, potvrdio je izvor iz istrage. Okolnosti nesreće utvrdiće istraga koja je u toku.

Nesreća se dogodila u utorak, oko 17 sati, na Dunavu kod hotela “Jugoslavija” u Zemunu. Tela bračnog para pronađena su posle dva sata na keju kod Kule Nebojša u Beogradu. Njih je izvukla posada jednog broda, a zatim ih je predala Rečnoj policiji.

Foto-ilustracija: e-stock.us/Nebojsa Markovic

Do sada je utvrđeno da su se supružnici vozili Dunavom i da su neposredno pre nesreće ugasili motore, puštajući da čamac pluta na vodi. U trenutku nailaska teretnog broda nastradali Milan pokušao je da izbegne sudar, ali u tome nije uspeo. Kapetan i članovi posade teretnog broda “Sveti Nikola” policiji su ispričali da su više puta sirenom upozoravali čamac da im se nalazi na putanji!

– Kada smo ugledali čamac na putanji, više puta smo sirenom pokušavali da ih upozorimo da nam se nalaze na pravcu kretanja. Pokušavali smo da usporimo i skrenemo koliko se moglo s putanje, neprekidno alarmirajući zvučnim signalom. Desetak metara pred sam udar muškarac je istrčao iz kabine.

– Upalio je motor i manevrom pokušao da izbegne sudar, ali, nažalost, bilo je kasno. Brod je prešao preko njihovog čamca, a muškarac i žena su upali u vodu. Pokušavali smo da ih pronađemo i da im pomognemo. Obavestili smo kapetaniju i policiju – tim rečima je posada broda ispričala policajcima kako se odigrala drama.

Foto ilustracija/Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posle primljenog poziva, rečna policija je odmah počela potragu za bračnim parom. Međutim, zbog jake matice, voda je odnela tela nastradalih do Nebojšine kule u Beogradu gde su i pronađena. Rečna policija je zatekla polupotopljen čamac i izvukla ga na obalu kod Nebojšine kule.

– Tela supružnika su iz vode izvučena na obalu. Uviđajci su utvrdili da nastradala žena na sebi nije imala garderobu, dok je njen suprug bio obučen. Tela su posle uviđaja poslata na obdukciju gde je utvrđen njihov identitet. U prvim momentima, identitet nastradalih nije bilo moguće utvrditi jer su njihova dokumenta potonula u Dunav – rekao je izvor upućen u tragediju.

Foto ilustracija/Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Komšije Milana i Snežane M. zatečeni su posle tragične vesti i za njih imaju samo reči hvale.

– Šokirani smo! Znam ljude iz viđenja, ali su uvek bili fini, kulturni i lepo su se javljali. Mnogo nam je žao što se to dogodilo, jer niko ne zaslužuje takvu smrt – ispričala je komšinica koja je želela da ostane anonimna.

Njihova ćerka nije htela da priča za medije, samo je kratko poručila: – Nije reč o ljubavnicima, već o bračnom paru! Oni su bili savršeni roditelji, savršeni baba i deda, savršeni ljudi! Imaju kuću na Dunavu. Vraćali su se iz vikendice kada im je stao čamac – rekla je ćerka nesrećnih ljudi.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top