All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

Miloš ima samo 21 godinu i NE SANJA odlazak PREKO GRANICE: Želi život baš kakav ima! (FOTO)

Miloš Đokić ima 21 godinu i nije kao drugi, jer on ne želi život u gradu, skupe automobile ili telefone. Miloš želi život kakav ima.

On je mladi čovek koji radi na svom imanju, a ne u Nemačkoj. Miloš je poruka, ali i inspiracija. On živi u selu Trnova na porodičnom imanju koje održava i na kom je napravio pravo životinjsko carstvo.

Kaže da se od poljoprivrede može živeti i, iako je težak posao, dobit je višestruka.

– Ne želim da radim za nekoga i budem nečiji rob. Da zarađujem 400, 500 maraka, a mnogo više mogu zaraditi na svom imanju. Bolje svoju zemlju orati, nego na tuđoj novce brojati – kaže ovaj mladi poljoprivrednik za BN TV.

Njegov dan počinje u pola četiri ujutru kada izvodi stado na pašu, a zatim hrani ostale životinje.

Trenutno gaji oko 70 ovaca, a ne bi žalio da ih ima 200, 300 komada jer su jako poslušne. Bilo bi mu lakše kada bi dobio neki podsticaj od opštine jer bi tako proširio svoje stado i proizvodnju.

Osim ovaca, Miloš brine o kravama, konjima, magaretu, živini i pčelama, što mu je omiljeni posao.

– Pčelarstvom se bavim više od deset godina i trenutno imam 10 košnica od kojih bude oko 70 kilograma meda. Pošto se prodaje sve i svašta, odlučio sam da proizvedem svoj med za ličnu upotrebu da bih znao šta koristimo ja i moja porodica – istakao je on.

Odlučio je da upiše fakultet da bi se dodatno potkovao znanjem.

– Želim da budem školovan poljoprivrednik, tako da niko ne može reći kako celog života čuvam ovce. Fakultet je težak, ali ću ga završiti – kaže Miloš.

Jedno je sigurno – ima veliku volju da sačuva život na selu jer se, kaže, tu može pronaći zdravlje i duševni mir, od čega u današnje vreme svi beže odlazeći u grad i birajući brz način života.

dijaspora.news/BN TV

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top