All for Joomla All for Webmasters
Hrvatska

MILIN DEDA O LEČENJU SVOJE UNUKE: Čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, ali Mila je stabilno! (FOTO)

Mila Rončević (2), devojčica iz Hrvatske, nalazi se na lečenju u SAD-u, a njen deda je u četvrtak na konferenciji za novinare rekao kako još čekaju transplantaciju, ali da je Mila stabilno.

“Još čekamo transplantaciju, imali smo neočekivani zastoj, Mila je stabilno i usudio bih se reći dobro, hvala Bogu”, rekao je Milin deda na konferenciji za novinare, pročitavši poruku Milinog oca Marina Rončevića, prenosi Dnevnik.hr.

 

 

“Kod Mile je malo došlo do odlaganja presađivanja koštane srži zbog nekih neočekivanih reakcija, ali nadamo se da će do toga doći ubrzo”, rekao je njen deda i pojasnio kako će transplantacija uslediti kada se neke funkcije organizma stabilizuju.

 

 

“Nakon toga će uslediti Milin oporavak”, dodao je i predstavio novoregistrovanu Fondaciju “Mila za sve”.

“Fondacija će nastojati da pomogne bolesnoj deci, ali će se truditi da finansira i neka naučna istraživanja po uzoru na neke američke fondacije. Na računu je ostalo 744.000 evra od čega je već 541.000 evra otišla za lečenje jedanaestoro druge dece. Na Marinovom računu je oko 2,16 miliona evra.

 

 

“To izgleda puno, ali kad se krene u realizaciju zamišljenog, to neće biti tako mnogo. Upravo zbog toga moramo osigurati stalne i povremene izvore finansiranja kako bi realizovali projekte do kraja”, napomenuo je Rončević.

Cela Hrvatska skupljala je novac za lečenje Mile koja boluje od akutna mijelocitna leukemija, koja je zahtevala brzu reakciju i agresivno lečenje.

 

 

Mila Rončević je ovog proleća s roditeljima otputovala na lečenje u Dečju bolnicu u Filadelfiji nakon humanitarne akcije u kojoj je prikupljeno oko 5,4 miliona evra, više nego je bilo potrebno.

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/Dnevnik.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top