All for Joomla All for Webmasters
Bosna i Hercegovina

MIGRANTI ZGROZILI STANOVNIKE BIHAĆA Policija: Dobro je dok jedu divlje patke, uskoro bi mogli i jedni druge

Građani Bihaća, iako nadaleko poznati po humanosti i spremnosti da pomognu svakome u nevolji, očigledno ne mogu da pomire svoje dobročinstvo i probleme koje su sa sobom donelo više od 2.000 migranata.

Osim što se međusobno sukobljavaju, što utiče i na bezbednost i stvaranje atmosfere straha, jer često bežeći jedni od drugih, upadnu i u dvorišta lokalnog stanovništva, kao i praksu da u centru grada na reci Uni peru i na poznatom kupalištu Beton suše veš i pale vatre po gradu, sada su otkriveni kako love divlje patke i potom ih roštiljaju, objavio je Avaz.

Građani koji su otkrili najnoviji “hobi” migranata kažu da divlje patke uz Unu, simbol Bihaća, uglavnom love i jedu migranti poreklom iz Avganistana.

“Namame ih hlebom da izađu iz vode na obalu i tako ih hvataju. Onda nađu mesto gde će zapaliti vatru, pa ih bace na roštilj. Čuli smo da to rade isključivo migranti iz Avganistana. Mi naše patke s Une nismo jeli ni u vreme najveće gladi. Ovo se mora pod hitno zaustaviti i treba ih sprečiti da to rade”, kaže Avazov sagovornik.

 

Anel Ramić, ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, kaže da ga, s obzirom na uslove u kojima migranti borave u Bihaću, ništa više ne iznenađuje.

“Moguće je da jedu i patke. Mene ne bi iznenadilo ni da počnu sami sebe jesti. Policija čini sve što je u našoj moći i mi i ovako apelujemo na građane da nam prijave sve nedozvoljene i nezakonite radnje. Ali, viši nivoi vlasti moraju konačno da shvate da svi mi ovde, pa i policija, imamo ograničene kapacitete da bismo se nosili sa svim problemima koji su nam stigli s ovolikim migrantima”, kaže Ramić.

 

Ministar Ramić potvrdio je da bi migrantske porodice sa decom trebale uskoro biti izmeštene iz centra grada u hotel “Sedra”.

 

“Jer, među migrantima u Bihaću najmanje je onih sa djecom. Većina su uglavnom mladići i sredovečni muškarci. Tako da ćemo mi insistirati da se i oni

izmeste iz Bihaća, a smeste u šatore u krugu “Sedre”, najavljuje Ramić.

(dijaspora.news/kurir.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top