All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Mi smo ti užasni Rusi koji snimaju decu po Novom Beogradu: Oglasili se “otmičari” dece i objasnili šta su radili u parkovima

Grupa stranaca koja je optužena da je snimala decu po novobeogradskim parkovima, te ih pitala za imena, oglasila se na društvenim mrežama povodom optužbi koje su im upućene.

Zgroženi ovom idejom, oni su želeli da svima obznane ko su i šta u našoj zemlji rade.

– Veliki pozdrav svima! Mi smo ti užasni Rusi na crnom Q7 i bijelom “seatu”! Nama je jako drago sto smo privukli pažnju, ali nismo mogli ni predstaviti da će se skupiti cijeli grad i početi da nas prati, u bukvalnom smislu. Otvaramo vam ovu ogromnu tajnu – šta mi tu radimo i zašto – napisali su oni, pa nastavili.

Kako kažu, došli su u Beograd šestog jula.

– Mi smo filmska ekipa iz Moskve (jedan od nas živi u Sloveniji i zato slovenački auto) i došli smo u Beograd za snimanje muzičkog spota mladog ruskog muzičara Monoplay u saradnji sa beogradskim studentima produkcije, glumačke akademije etc. Šta mi radimo u toku tih dana? Mi tražimo lokacije za snimanje i ništa više, i za to stalno šetamo po gradu tamo-vamo da bi vidjeli kako taj ili drugi objekat izgleda u raznom svijetlu dana – poručuje ova grupa mladih ljudi.

Ovo upozorenje pokrenulo je ceo problem Foto: Facebook

Kako je cela ova priča izgledala iz njihove perspektive, objašnjavaju dalje.

– Zašto smo tu – zato što je Beograd super grad i ima super-lokacije koje bi mi jaaako htijeli snimatiJel’ nam potrebno snimanje deca? Ne… Mi imamo vec 10 odraslih glumaca i toga nam je dosta.  Ustvari, neki od nas su već radili u Beogradu i to je bilo uvijek odlično iskustvo. Ali sada smo jako ogorčeni i razočarani za takav doček, jer su Beogradani uvijek bili gostoprimljivi. Jako se nadamo da će te čuti naše obraćanje! I da, naravno, obavijestili smo policiju Beograda da smo tu i šta radimo, ko je zainteresovan možemo ga otskenirati i poslati. Ali jos bilo bi super, ako ne biste širili našu privatnu informaciju, kao brojevi tablica etc. Pozdrav svima jos jednom! P.S. Oprostite nas za gramatičke greske, srpski samo naučili, nije on naš materni jezik – zaključili su oni.

Odogovori koje su dobili na ovu objavu bili su vrlo različiti.

– Ja se samo nadam, dragi naši, da se niste uvredili...toliko se svašta dešava u ovoj našoj državi, da smo postali jako nepoverljivi prema svemu…Jedno srce za dobrodošlicu – napisala je jedna devojka na Fejsbuku.

– Dobrodošli, lepo je što volite naš grad, zemlju, narod, ali kao profesionalci, trebalo je prvo da se raspitate koga i na koji način možete da snimate ili slikate. Ggde god da je maloletna osoba u kadru, prvom, drugom ili trećem planu, zabranjeno je snimati ili slikati bez pismenog odobrenja oba ili jednog roditelja koji ima starateljstvo nad detetom – odgovorio im je drugi korisnik.

Mašin slučaj prevaspitao je celu Srbiju Printskrin: N1, MUP Srbije,

Većina se složila da je ljutnja ovih mladih ljudi sasvim opravdana, ali i sitna cena za opreznost koju roditelji u Srbiji moraju da imaju.

Sećanje na otmicu male Mše, koju su stranci takođe “snimali” pre kidnapovanja i koja je danas raste sa svojom mamom i tatom samo zahvaljujući blagovremenoj reakciji naše policije, budi najveći strah u svim beogradskim roditeljima. Da li je užas koji su oni proživeli pri pomisli da neko slika njihovu decu dok se igraju u parku veći od neprijatnosti ovih mladih ljudi, teško se može proceniti. No, iako je ovaj put taj strah bio bezrazložan, on mora da postoji, jer ga pre pokušaja Mašine otmice u našoj javnosti gotovo nije ni bilo.

(dijaspora.news/telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top