All for Joomla All for Webmasters
Srbija

Mediji: Vučić će govoriti najmanje dva sata

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će poslanicima Narodne skupštine predstaviti detaljan izvještaj o dosadašnjim pregovorima o rješavanju problema KiM.

Međutim, na sjednici neće biti predstavljen detaljan plan srpske strane koji će biti ponuđen Prištini, piše “Blic”, pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor lista navodi da detalji plana sa kojim predsjednik Vučić namjerava da izađe pred Prištinu i međunarodnu zajednicu neće biti saopšteni, kako ne bi bila ugrožena pregovaračka pozicija Srbije.

Mediji danas pišu i da će Vučić na današnjoj posebnoj sjednici govoriti najmanje dva ili tri sata, kao i da će se osim konkretno o Kosovu dotažći i drugih tema. Vučić je govor, kako se dalje piše, pripremao zajedno sa 30 saradnika, a takođe su spremljeni i odgovori na eventualna pitanja poslanika.

Posebnoj sjednici parlamenta Srbije prisustvovaće i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će poslije Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske naprede stranke (SNS) Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vrijeme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izveštaju o pregovorima između Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dijela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće doći na sjednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izveštaj o KiM.

 

Dijaspora.news/Buka portal

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

To Top