All for Joomla All for Webmasters
Vesti

“MAMA JE SVE TO PROČITALA NA FEJSBUKU” Tinejdžer koji se sam vakcinisao otkrio kako društvene mreže šire LAŽNU PANIKU o vakcinama (VIDEO)

Američki tinejdžer koji je prkosio svojoj majci antivakcinašici svedočio je pred Kongresom i rekao da je njegova majka bila pod uticajem društvenih mreža.

Itan Lindenberger, tinejdžer iz Norvolka u Ohaju, otišao je u Vašington kako bi pričao pred Komitetom za zdravstvo, obrazovanje, rad i penzije na panelu sa zdravstvenim stručnjacima.

On je rekao da je, kada je trebalo da krene u srednju školu, pitao majku zašto nije vakcinisan, ona bi mu često pokazivala dezinformacije koje je pronašla na internetu i u grupama društvenih medija i da nikada nije verovala zdravstvenim zvaničnicima.

Tinejdžer se podsetio da je majci pokazivao članke iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti i da mu je ona a njih uvek odgovarala skeptično.

– “To je ono što oni žele da misliš”, rekla bi mi – izjavio je Lindenberger.

U delu saslušanja sa pitanjima i odgovorima, Lindenberger je imenovao “Fejsbuk” kao jedan od sajtova sa kojih je njegova majka prikupljala informacije kako bi pogrešno tvrdila da vakcine mogu da nanesu štetu deci.

On je rekao i da je ona delila i video snimke sa lažnim vestima na “Fejsbuk”.

Rekao je da se “sa poštovanjem i ljubavlju”, ne slaže se sa svojom majkom.

U srednjoj školi je naučio da istražuje i da debatuje i saznao je da “uvek postoje dve strane u diskusiji”, ali i da to ne važi za debatu o vakcini.

Itan Lindenberger

FOTO: YOUTUBE

Ovo nije prvi put da je “Fejsbuk” optužen da je platforma koja podstiče širenje lažnih vesti o zdravlju.

Odgovarajući na kritike prošlog meseca, kompanija “Fejsbuk” je saopštila da je “preduzeo korake” kako bi smanjio količinu dezinformacija u vezi sa antivakcinaškim objavama.

Do saslušanja pred Komitetom u Kongresu je došlo nakon izbijanja novih epidemija malih boginja širom SAD.

Lindenberger je sam odlučio da se vakciniše uprkos želji svojih roditelja, nije znao kako i šta treba da uradi pa je potražio savete na “Reditu”.

– Zbog njihovih uverenja nikada se nisam vakcinisao ni za šta, sam bog zna kako sam ostao živ – napisao je tinejdžer na forumu.

Nakon što je njegova priča postala viralna, rekao je u gostovanju u jednoj emisiji da nikada nije primio vakcine za hepatitis, polio, male boginje, zauške, rubeole ni varičele. U decembru prošle godine on se vakcinisao. Ljudi koji odluče da ne vakcinišu svoju decu postali su globalna pretnja zdravlju 2019. godine, izveštava Svetska zdravstvena organizacija.

dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top