All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

MAJKA GA JE NAPUSTILA, A OTAC UMRO: Jovan (16) živi potpuno sam u staroj kući bez vode! STRUJU SU MU ISKLJUČILI ZBOG DUGA (FOTO)

Jovan Nikolić ima 16 godina, živi potpuno sam u neuslovnoj kući bez struje u selu Vrmdža u okolini Sokobanje. Društvo brine o njemu, ali su nesrećne porodične okolnosti i odnosi učinili da mu život ne bude lak. Ne želi da bude hraniteljskoj porodici kao i da živi u kući koju je njegova porodica ranije dobila od jedne fondacije.

Kada dođete kod Jovana, morate da se zapitate kako u 21. veku vreme provodi jedan 16-godišnjak. Potpuno sam, bez struje i vode u kući.

FOTO: PRINTSCREEN RTS

“Ujutru ustanem, doručkujem, nahranim prase i pse i posle idem da radim. Sa strujom je dobro ali kad nema struje, šta da radiš – ništa”, kaže Jovan.

Osim duga za struju od 200.000 dinara, otac, koji je preminuo, ostavio mu je trošnu kuću, nedovršenu štalu. Sestra se udala, a majku, koja ih je davno napustila, Jovan ne pominje.

 

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Koliko mogu pomažu mu meštani i opština. Zvanično o njemu brine sokobanjski centar za socijalni rad, ali Jovan ne želi da ode iz kuće u Vrmdži.

“Ne bismo želeli da ga silom negde smeštamo, niko ne može licisama da ga drži u hraniteljskoj porodici, jer kao što sam kaže: ‘odmah iste večeri, ja se vraćam kući'”, priča Vladimir Pavlović iz Centra za socijalni rad u Sokobanji.

“Ovde sam navikao, ovde imam svoje ljude, uvek će da mi pomogne svako, u svako vreme, imam gde da radim ovde u selu”, kaže mladi Jovan.

FOTO: PRINTSCREEN RTS

Slaviša Krstić iz Vrmdže kaže za Jovana da je dobar dečak, poslušan, druželjubiv, druži se sa meštanima, odlazi do komšija, pomaže drugima.

Životinje Jovanu ispunjavaju dan, imao je i magarence s kojim je i zarađivao. Čini se da mu ono najviše nedostaje.

FOTO: PRINTSCREEN RTS

“Dok sam imao magarence tada je bilo bolje, sa magarencetom dovezem seno, drva”, žali se Jovan.

Jovanu se ne vidi tuga zbog samoće, život ga je naučio da bude skroman, jedino što je dečački tvrdoglav i ne želi da napusti svoju kuću.

(dijaspora.news/rts)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top