All for Joomla All for Webmasters
Srbija

LOS ANĐELES JE OPET VIDEO MEDŽIKA Nikola Jokić razbio Lejkerse! /VIDEO/

Kada je čuveni Irvin “Medžik” Džonson ušao u Stejpl centar, navijači Lejkersa pozdravili su ovacijama legendarnog plejmejkera. Igrača koji se poigravao sa rivalima, a čije su nestvarne asistencije bile nereševa enigma, iako je pleja igrao sa 206 cm visine. Ali, kada se meč sa Denverom privodio kraju, oduševljene su bile pristalice Nagetsa koje su, fotografišući Medžika opisivali slavnog igrača rečima “E, pa to je onaj Jokić Džonson”. I ne čudi: Nikola Jokić se novom fantastičnom partijom pobrinuo za trijumf gostiju od 121:127.

View image on Twitter

Nepuna 24 sata nakon što je postavio košgeterski rekord svoje NBA karijere, srpski reprezentativac pobrinuo se za novi podvig.

Nikola Jokić u Stejpls centru

Foto: Denver Nuggets / TwitterNikola Jokić u Stejpls centru

Na parketu je proveo 33 minuta, a za to vreme ubacio je Lejkersima čak 29 poena, šutirajući 11/17 za dva, 1/5 za tri. Imao je i čak 15 skokova, jednu asistenciju, ali i tri blokade.

Samo u trećoj deonici ubacio je čuvenom timu iz “grada anđela” 15 poena. Pomogao da Nagetsi dođu do “+19”, a onda i da se u finišu ta prednost ne istopi, jer su Lejkersi prišli na poen razlike. Upravo je Nikolina jedina asistencija na meču bila i najvažnija koju su imali Nagetsi: u poslednjem minutu je video utrčavanje saigrača i lukavo ga proigrao za odlazak na “+4”.

Jokić, koji ima tek 21 godinu, nastavio je tako sa čudesnim izdanjima. Na poslednjih 19 nastupa čak 12 puta je ostvarivao “dabl-dabl” učinke, a proseci u tom periodu su mu 18,1 poena i 9,6 skokova po meču.

No, na stranu sada brojke, ne bi valjalo košarku prevoditi na taj način. Na stranu sada i sjajna partija mladog Hrvata, Ivice Zupca, koji je uspeo da u dva navrata blokira Jokića, da meč završi sa 11 poena i 13 skokova, posle čega mu je prišao trener Nagetsa Majkl Meloun i poručio mu da tako nastavi, jer ga čeka sjajna budućnost. Možda i dugogodišnji srpsko-hrvatski NBA rivalitet pod obručima. Na stranu sve to jer je upravo Jokić svojom borbenošću…

View image on Twitter

“Evo ga Jokić Džonson”.

Fenomenalan početak sportskog dana, zar ne? Provedite ga uz Blicsport.

Rezultati:

Bruklin – Toronto 109:119

Majami – Hjuston 109:103

Čikago – Dalas 98:99

San Antonio – Minesota 122:114

LA Lejkers – Denver 121:127

(Dijaspora.news/blic.sport/tviter/Darko Nikolić)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top