All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Ljudi sa Balkana sanjaju o životu u Nemačkoj, a ovi Nemci su tamo ostavili sve i došli ovde!

Iako se građani Hrvatske masovno iseljavaju u Nemačku, to ne znači da nema i suprotnih primera, iako naravno u mnogo manjem broju.

Jedan od takvih je ljubavni par Kristijan Haščke i Heike Lejendeker, koji se pre pet godina preselio na jadransku obalu, preciznije u Tisno, piše Index.hr.

Oni su u prilogu koji je emitovao ZDF rekli kako im je “divan život u Hrvatskoj”.

Oni su rekli da je život u Hrvatskoj opušteniji i da na Jadranu žive svoj životni san.

– Za mene Hrvatska nema alternative – rekao je za ZDF Haščke, koji je do 48. godine živeo u rodnoj Nemačkoj i radio kao voditelj filijale za prodaju elektronike. Sada Heike i on žive kao radnici u turizmu i na svojoj jahti organizuju turneje po hrvatskim ostrvima.

U Tisnom imaju i stan od 80 kvadrata koji se nalazi blizu obale mora, a i ne žale se – kao mnogi drugi stranci koji su se doselili u Hrvatsku – na domaću birokratiju.

Oni su rekli da je kvalitet života u Hrvatskoj mnogo veći nego što je bio u Nemačkoj. Par je napomenuo da im je na početku bio problem da upoznaju nove prijatelje, ali da su sada nakon pet godina života u Tisnom stvorili krug prijatelja koji je veći od onoga koji su imali u Nemačkoj.

(dijaspora.news//Zdf.de)

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZDVAJAMO

Dijaspora News je prvi informativni portal namijenjen dijaspori. Cilj portala Dijaspora News je da nas poveže i okupi, da informiše o najvažnijim dešavanjima, kako u domovini, tako i o aktivnostima udruženja i pojedinaca u iseljeništvu. Trudićemo se da budemo drugačiji, bolji, da obezbijedimo relevantne informacije sa relevantnih adresa. Ne ustežite se da nas kontaktirate, pitate, pošaljete vijesti iz svojih zajednica. Registrujte se i na DN forum i podijelite svoja iskustva i stavove.

Povežimo se.

Facebook

To Top