All for Joomla All for Webmasters
Sport

LIGA EVROPE Remi velike nade: Zvezda odlično parirala CSKA, odluka pada u Moskvi

Šansi je bilo na obe strane, ne i golova, pa je prvi susret šesnaestine finala Lige Evrope između fudbalera Crvene zvezde i CSKA iz Moskve završen 0:0. Revanš je 21. februara u prestonici Rusije.

Posle nepunih 26 godina su crveno-beli zaigrali u Evropi na proleće, odnosno u drugom delu sezone i to protiv ekipe koja je došla iz Lige šampiona. I jasno je u uvodnim trenucima pokazala zašto je godinama član elitnog takmičenja, dok su puleni Vladana Milojevića bili željni da dokažu kako im je mesto na najvećoj sceni.

Izuzetno tvrdo se igralo na početku, oprezni su bili i jedni i drugi u snežnoj beogradskoj borbi. Na kraju, mreže su mirovale, iako je šansi bilo, pa će odluka o putniku u osmini finala pasti u Moskvi.

Imala je utakmica na „Marakani“ i emotivan uvod… Održan je minut ćutanja u znak pogibje 71 osobe prilikom pada ruskog aviona nedugo nakon poletanja sa moskovskog aerodroma „Domodedovo“.

A, navijači Zvezde nisu zaboravili velikog zvezdaša Nebojšu Glogovca. Legendarni glumac je prerano napustio ovaj svet i njemu u čast razvili su transparent podno severne tribine, na kome je bio citat iz kultnog filma „Nebeska udica“: „Uđi u arenu i pokaži ko si na terenu“, a imali su i poruku: “Nebojša Glogovac… Čovek, glumac, zvezdaš za primer, 1969-2018”. Tu je bio i znak aviona koji se srušio, kao sećanje na pomenute žrtve.

I u skladu sa porukama hteli su momci u crveno-belim dresovima da pokažu šta znaju na svom terenu. Međutim, ruski „armejci“ znaju kako se igraju velike utakmice, ali zna i Zvezda, i tako se i suprotstavila.

Nije bilo lepršave igre, po vejavici je to bilo dodatno otežano, i Moskovljani su prvi zapretili. Učinili su to Vitinjo i Musa, obojica iskosa sa leve strane, ali je oba puta Borjan bio siguran.

Opasniji su bili gosti i ujedno daleko grublji. Bena je Berezucki patosirao u jednom duelu, posle kog je zimsko pojačanje šutiralo malo iznad prečke iz slobodnjaka. Nedugo zatim je Golovin sa leđa srušio Jovičića i tako zaradio žuti karton, dok je Nemanja Radonjić u nastavku akcije povukao kontru koju je završio udarcem malo pored leve stative.

CSKA je nametnuo ritam, opsedao gol domaćina koji je najbliži vođstvu bio u 35. minutu. Hitronogi Radonjić je iskoristio kisk protivničke odbrane, stuštio se ka Akinfejevu, ali je ga je ruski golman pročitao nameru da iskosa sa desne strane šutira u dalji ugao. Velika to je prilika bila i kao da je pokrenula saigrače…

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

I dve fantastične su propustili crveno-beli! Najpre se posle prekida lopta odbila do Radonjića koji ju je vratio pred peterac, tamo je ostao usamljen Le Talek jer ofsajd zamka nije uspela i poslao ju je pod prečku, ali je Akinfejev maestralno reagovao i paradom sačuvao mrežu.

Uzdasi su zaparali nebo nad “Marakanom” u tom 49. minutu i potom u 60. kada je Ben iz dobre pozicije šutirao glavom malo pored gola.

Dakle, posle početne inicijative i šansi Moskovljana uzvratili su crveno-beli sa tri odlične šanse, ali je izostao onaj visok tempo u poslednjih 20 minuta, pa su mreže do kraja mirovale. Jasno je da nada i to velika postoji u revanšu.

Crvena zvezda – CSKA Moskva 0:0

Stadion: “Rajko Mitić”. Gledalaca: oko 35.642. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska).

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Ben, Krstičić, Radonjić (od 78. Srnić), Pešić (od 85. Račić).

CSKA Moskva: Akinfejev, Vasin, V. Berezucki, Vernblom, Načo, Fernandeš, Džagoev, Golovin, Kučajev, Vitinjo (od 85. Čalov), Musa.

 (dijaspora.news/blic)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top