All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Lekić pozvao Vučića da svjedoči o pokušaju državnog udara

Rasvjetljavanje državnog udara  od 16. oktobra u svim detaljima nije samo obaveza pred građanima i istorijom, već i uslov za normalizovanje političkih prilika u Crnoj Gori, kazao je u intervju za „Dan” lider Demosa Miodrag Lekić. On je rekao da bi trebalo Pozvati premijera Srbije Aleksandra Vučića da svjedoči u Crnoj Gori, imajući u vidu da je srpski premijer, po izjavama koje daje, najviše „lično vidio i čuo” o terorističkom napadu u našoj državi.

„Pridružujem se dominantnom utisku da pojave protagonista iz Srbije, njihove izjave i njihov ukupni nivo dodatno udaljuju od ozbiljnog zaokruživanje ubjedljive verzije događaja. Kada smo već kod Srbije, trebalo bi pozvata premijera Aleksandra Vučića da svjedoči u Crnoj Gori, imajući u vidu da je srpski premijer, po izjavama koje daje, najviše „lično vidio i čuo” o terorističkom napadu u našoj državi. To je čak javno izjavljivao i u međunarodnim sjedištima, pa i tokom konferencije za štampu sa Jensom Stoltenbergom“, rekao je Lekić u intervjuu za Dan.

On je istakao da se radi o krupnom pitanju, koje ne može proći sa polovičnim objašnjenjima i rješenjima.

„Ovdje se čak ne radi primarno o tome ko će postati vlast a ko opozicija u kontekstu „državnog udara”. Ovdje se radi o tome hoćemo li ličiti na ozbiljnu ili neozbiljnu državu. Sve ulazi u šire geopolitičke kontekste, interese i igre, pa je stvar dodatno složena. Ali, prije globalnih interesa i domaćih opsesija vlašću, u čemu ubjedljivo vodi vrh vlasti, očigledno spreman na sve da održi vlast, postoje građani ove zemlje kojima treba pružiti punu istinu o tom krupnom političkom događaju. Kao takav, događaj odlazi i u istoriju sa svim akterima i ocjenama o njima“, rekao je

Govoreći o nedavnom sastanku sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, Lekić navodi da je tom prilikom predočena teška situacija i dubina političke krize u Crnoj Gori, koje su uslovljene neslobodnim izborima u uslovima objavljenog državnog udara na sam izborni dan.

„Nema toga inostranog gosta koji negira argumente o neregularnosti izbora na dan objavljenog državnog udara, bez obzira da li se udar stvarno dešavao ili je bio insceniran. Hanu je predočen naš predlog. On je rekao da je potreban kompromis između vlasti i opozicije i da on vrši uticaj na obje strane kako bi se prihvatilo kompromisno rješenje. Naš predlog za ponavljanje izbora jeste na određen način kompromis. Dodao bih da komesar Han traži, uostalom i kao mi, punu istinu o zbivanjima 16. oktobra. Očigledno je da kada neko traži punu istinu ne vjeruje u prethodne verzije“, rekao je Lekić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top