All for Joomla All for Webmasters
Crna Gora

KVADRAT KOŠTA I DO 1.500 EVRA! Cene stanova u Crnoj Gori vrtoglavo rastu, OVO JE GLAVNI UZROK

Cene stanova u Crnoj Gori, pre svega u Podgorici i na primorju, ove godine rastu, uglavnom zbog povećanog interesovanja stranaca, kažu u agencijama za nekretnine, ali i u građevinskim firmama.

Ističu da u poslednje vreme Turci, ali i stranci iz drugih država, sve više traže da kupe stan na primorju ili u Podgorici.

– Pored Turaka za kupovinu stanova u Crnoj Gori javljaju se Arapi, Avganistanci, Englezi, ali i Srbi. To su uglavnom kupci visokog standarda i traže luksuznije nekretnine. To naravno utiče na cene – kažu u agenciji.

Direktorka jedne podgoričke agencije kaže za Pobjedu da njihovi podaci pokazuju da cene u ovoj godini rastu, čak i nerealno.

– Poslednjih nekoliko meseci prodajne cene stanova u Podgorici rastu. Oko Delte cena kvadrata u izgradnji dostiže 1.350 do 1.400 evra, a završenog stana 1.500 evra. Na Starom aerodromu do 1.150 do 1.250 evra kvadrat. Smatram da je to nerealno, odnosno precenjeno – navodi ona i ističe da cene nikada ne rastu slučajno, pa tako ni sada.

– Velika je potražnja za kupovinom stanova u Podgorici, ali ne i ponuda završenih – useljivih novih stanova – objašnjava.

U još jednoj agenciji za nekretnine kažu da cene stanova rastu.

RTCG međutim navodi da novi podaci statistike, koja obuhvata ne samo primorje i Podgoricu nego kompletnu državu, pokazuje drugačije – prosečna cena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu iznosila je 1.024 evra i manja je za 11,9 odsto u odnosu na prvi kvartal 2018, dok je za 6,7 odsto manja u odnosu na četvrti kvartal 2018.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu 2019. godine iznosila je 960 evra, a u primorskom regionu 1.433 evra. U središnjem regionu ta cena je bila 590 evra, dok je na severu prosečna cena kvadrata u novogradnji bila 795 evra, pokazuje statistika.

 

 

Dijaspora.news/(Espreso.rs/Agencije)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top