All for Joomla All for Webmasters
sport

KUPOVALI TIGROVE, VARALI ŽENE, STOTINE MILIONA SPISKALI NA POROKE, PA OSTALI BEZ PREBIJENE PARE! Predstavljamo vam najveće bankrote u istoriji sporta!

Loše investicije, raskalašan život, poroci, alimentacije… Ovo su samo neki od razloga zbog kojih su mnogi sportski asovi ostali bez svojih miliona

Evo jedne grupe sportista koji su bili na vrhu, imali su šta god su poželeli, a onda su za tren ostali bez svega što su mukotrpnim radom stekli.

DESET NAJVEĆIH BANKROTA

Majk Tajson (boks) – 350 miliona evra
Evander Holifild (boks) – 200 miliona evra
Alen Ajverson (košarka) – 180 miliona evra
Mičel Vik (NFL) – 100 miliona evra
Entoni Voker (košarka) – 98 miliona evra
Skoti Pipen (košarka) – 95 miliona evra
Latler Spivel (košarka) – 90 miliona evra
Vin Bejker (košarka) – 85 miliona evra
Derik Kolman (košarka) – 80 miliona evra
Boris Beker(tenis) – 70 miliona evra

Svima njima se pridružila plejada sportista poput Denisa Rodmana, Merion Džons, Sntonija Valkera, Džorža Besta, Kenija Andersona…ali i naš fudbaler Saša Ćurčić.

Boris Beker

Legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker 2017. godine je proglasio bankrot zbog značajnog dugoročnog duga.

Sumnjive investicije u Nigeriji, ali i drugi propali poslovni projekti, došli su Bekeru glave.

Nevolje sa porezom, propali poslovni projekti i skupi razvodi izvor su finansijskih nedaća sportiste kojem se svojevremeno divio ceo svet. Od supruge, manekenke Barbare Feltus, razveo se nakon skandala oko preljube sa ruskom manekenkom Anđelom Ermakovom. Razvod para, koji ga je koštao 20 miliona evra, starateljstva nad sinovima i stana u Majamiju, prenošen je uživo na nemačkoj televiziji. Dodatnih par miliona “keširao” je Ermakovoj, koja mu je rodila vanbračno dete.

Pre 17 godina, nemačke vlasti su ga optužile za utaju oko dva miliona evra poreza, jer je tvrdio da živi u Monaku, a sve vreme živeo u Nemačkoj. Pokušali su da ga zatvore, ali se izvukao uz novčanu i uslovnu kaznu. Taj skandal je Beker nazvao udarcem koji mu je uništio karijeru.

View this post on Instagram

#tbt #1984 #kooyongtennisclub @ausopen

A post shared by Boris Becker (@borisbeckerofficial) on

Sportski portal, organski restoran, planirani poslovno-stambeni soliter u Dubaiju koji bi nosio njegovo ime, sve su to projekti koje je Beker započeo, ali nije završio ili su se završili neslavno.

Bivši nemački teniser stavio je na aukciju lične stvari, trofeje i suvenire u vrednosti od 230.000 evra, kako bi sakupio novac i isplatio dugove, preneli su u utorak britanski mediji.

Replike trofeja Vimbldona, Ju Es opena i Dejvis kupa, medalje i odeća su na aukciji. Takođe, prodaju se njegovi reketi, satovi, znojnice, pa čak i čarape.

Aukcija putem interneta trajaće do 11. jula. Prodaju Bekerovih stvari organizuju stečajni upravnici.

 

Denis Rodman

Jedna žena i alimentacija, druga žena i alimentacija, treća žena i alimentacija, plus novac za izdržavanje dece, lude žurke i raskalašan život i, na kraju, naravno bankrot! Nekadašnja zvezda NBA lige i osvajač šampionskog prstena sa Čikago Bulsima i Detroit Pistonsima Denis Rodman jedan je od sportista koji su ostali bez svega što su stekli. Njegove tetovaže, pirsinzi i minđuše kao i razne frizure činile su ga opasnim, pa je na terenima dominirao, ali je van njega vrlo brzo poropao. Njegov problem sa alkoholom i drogom doveo ga je maltene do prosjačkog štapa…

 

 

Majk Tajson

Čuveni bokser i bivši šampion iskusio je sve poroke, vodio raskalašan život i na kraju spiskao 350 miliona dolara!

Trošio je novac na automobile, kuće, lake žene, ali i – tigrove!

Silovanje, posedovanje droge, premlaćivanje supruge, nasilje. Sve je to Majk Tajson, najmlađi prvak sveta u teškoj kategoriji ikad, po mnogima “najzločestiji čovek u istoriji”. Ali danas je najpoznatiji i kao najgluplji na planeti.

 

 

“Mnogo ga volim, ali moram priznati da nije baš pametno raspolagao novcem. Kako je uspeo da spiska sav taj novac, nije mi jasno”, izjavio je Don King, poznati bokserski promoter, kojeg je i njegov pulen optužio da mu je ostao dužan par stotina miliona dolara.

 

 

Latrel Sprivel

Latrel je bivši košarkaš NBA koji je sa velikim uspehom igrao za Njujork Nikse. Ostao je upamćen po tome što se na treningu ekipe pokačio sa trenerom P. Dž. Karlseimom, kojeg je na kraju probao i da udavi golim rukama. Bio je jedan od onih sportista koji poseduje jahtu, ali do kraja 2007. ostao je bez nje. Zaplenili su mu i vilu zbog dugovanja, da bi nedugo zatim izgubio i dom. Dve godine kasnije proglasio je bankrot.

Merion Džons

Merion je atletičarka koja je tri puta osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Nekada najbrža žena na svetu zarađivala je oko sedam miliona dolara godišnje. Merion je potrošila i novac i sve medalje i trofeje koje je osvojila tokom karijere. Novac je potrošila nakon skandala gde je otkriveno da je koristila steroide. Nakon toga su joj oduzete medalje i nagrade. Izdavala je lažne čekove, pokušala da prevari poresku službu, da opere novac…

 

Ivander Holifild

Ivander je bokser koji je bio petostruki svetski šampion. Istorija će ga pamtiti i po tome što mu je Majkl Tajson odgrizao uvo. Iskusio je veliki uspeh i izvan ringa i to sa brojnim poslovnim poduhvatima. Čovek koji je tokom karijere zaradio više od 200 miliona evra izdržava jedanaestoro dece, koje ima sa osam žena. Tolike alimentacije su mu došle glave, pa je ostao čak i bez kuće u Atlanti, koja je na aukciji prodata za 10 miliona dolara.

 

Alen Ajverson

Alen Ajverson je bivša proslavljena zvezda NBA, a pravio je probleme i na terenu i u privatnom životu. Bivši as je potpuno bankrotirao usled raskalašnog načina života, a tokom NBA karijere, samo od ugovora, popularni “odgovor” je inkasirao preko 155 miliona dolara. Ajverson je prelazio sve limite kako bi devojke čašćavao nakitom, a često je umeo da pazari i skupocene automobila. Tokom razvoda od nekadašnje supruge Ajverson je sudiji rekao da nema novca čak ni za čizburger.

Džordž Best

Legendarni fudbaler je tokom 21-godišnje karijere zaradio oko 100 miliona dolara. Kako ih je izgubio najbolje govori njegov najpoznatiji citat: „Novac sam trošio na piće, brza kola i ženske, ostalo sam spiskao”.

 

 

Saša Đani Ćurčić

Bivši igrač Partizana poznat je po tome što je za kratko vreme spiskao veliko bogatstvo na zabavu. On je zaradio milione igrajući za Bolton, Aston Vilu i Kristal Palas. Međutim, raskalašan život ga je koštao bogatstva. Trošio je novac na druženje sa svetskim džet-setom, kontroverzne žurke…

– Trošio sam po 150.000 evra za šampanjac koji su drugi pili. U ormanu sam sigurno imao milion evra u garderobi. Neke komade ni najveći trendseteri u Beogradu nisu videli. Imao sam “sajberdof” majicu od 2.000 evra, jaknu “vojaž” od 10.000 evra… Kupovao sam unikate i plaćao “versaće” odela po 4.000 evra… – pričao je Ćurčić.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top