All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

KRV SE LEDI U ŽILAMA: Dražen je OVO IZGOVORIO pre nego što je pred ženom UBIO SINA OD 6 GODINA!

Dakić se tereti da je vatrenim oružjem ubio partnera svoje bivše supruge, njegovu rođaku, ali i svog 6 – godišnjeg sina.

Na sudu u nemačkom Rotvajlu  u petak je počelo suđenje 41-godišnjem hrvatskom državljaninu Draženu Dakiću, optuženom za monstruozno trostruko ubistvo počinjeno u avgustu prošle godine u tamošnjem Villingendorfu.

Dakić se tereti da je vatrenim oružjem ubio partnera svoje bivše supruge, njegovu rođaku, ali i svog 6 – godišnjeg sina. Prema optužbi, Dakić namerno nije ubio svoju bivšu suprugu, koja se takođe zatekla na mestu događaja, gde je bila mala proslava polaska u školu njihovog zajedničkog deteta. Namera mu je bila, kako se pretpostavlja, da bivšu suprugu ostavi živu kako bi patila do kraja života.

Ovo je suđenje, kako izveštavaju tamošnji mediji, izazvalo mnogo veliki interes javnosti, kako medija tako i običnih građana. Neki od njih, kako su naveli novinarima, došli su da vide kako izgleda lice čoveka koji je napravio ovako strašnu tragediju. Ali, nisu svi mogli da ga vide. Dakić je doveden u sudnicu pod jakim merama osiguranja, a sve vreme imao je navučenu crnu kapuljaču preko glave, kojom je skrivao lice.

Tokom čitanja optužnice nadležni tužilac je uz opis samog zločina hronološki naveo kako su se Dakić i njegova bivša supruga upoznali 2010. pa su godinu dana kasnije dobili sina. Supruga ga je napustila prošle godine jer je prema njoj bio nasilan i često joj je pretio. Optuženi Dakić, međutim, nije prihvatio razvod, nego je nastavio da joj preti, kao i njenom novom partneru. Zbog toga je dobio zabranu pristupa. Ali, odlučio je, istakao je tužilac, da se osveti bivšoj ženi i natera je da pati do kraja života.

Kritičnoga dana svedoci su videli njegov automobil u blizini školske dvorane, gde su prvaci, među njima i njegov sin, polazili u školu. Uveče se prikrao u dvorište kuće u kojoj je u prizemlju živela njegova bivša supruga. Uspeo je da zaobiđe postavljene detektore pokreta pa je iz mraka iskočio na terasu na kojoj su sedeli njegova bivša supruga, njen 34-godišnji partner i njegova 29-godišnja rođaka. Prema rekonstrukciji kriminalističke policije, Dakić im se kratko obratio rečima: “Tako znači, imate ugodno veče”. Potom je zapucao iz dugog oružja na muškarca i njegovu rođakinju. Kako je policiji ispričala njegova bivša žena, bila je sigurna da je ona sledeća. Međutim, Dakić prema njoj nije ni usmerio oružje nego je ušao u stan.

Tamo je usmrtio vlastitog sina. Prema rečima tužioca, Dakić sina nije ubio slučajno, u njega je ciljano iz neposredne blizine ispalio tri hica i na mestu ga ubio. Bivša žena pobegla je kod suseda koji su kontaktirali policiju. U stanu se u vreme ovog zločina zatekla i trogodišnja devojčica, kći ubijene 29-godišnjakinje. Ona je uspela da se sakrije u kupatilu, gde su je kasnije u stanju velikoga šoka našli policajci.

Sam optuženi Dakić u petak je sudu dao samo nekoliko kratkih odgovora koji se odnose na njegove lične podatke. “U ovom trenutku ne želim više ništa da kažem”, kratko je naveo Dakić.

Suđenje se nastavlja početkom aprila, a s obzirom na to da tužilaštvo tereti Dakića da je trostruko teško ubistvo počinio uz tzv. posebno teške okolnosti, preti mu doživotna robija, bez uobičajene mogućnosti traženja da izađe na slobodu posle 15 godina.

(dijaspora.news/espreso.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top