All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

KOLIKO SU ZVEZDI ZARAĐIVALI CRNOGORCI: Radonjić VS Božović

Bivši trener nikako nije mogao da se pomiri s činjenicom da je on zarađivao 25.000 evra mesečno, dok je Božović u klubu dobijao čitavih 50.000 evra

 Jasno je da će Crvena zvezda s potpuno novim timom početi novu sezonu u Evroligi, regionalnoj ABA i domaćoj Superligi. A od juče je jasno da će u nove izazove krenuti i s novim trenerom, jer sa Dejanom Radonjićem nije nastavljena saradnja.

Predsednik Nebojša Čović javno je zamerio Dejanu Radonjiću nepotrebni izliv emocija tokom poslednje konferencije za medije u šampionskoj noći, kada je trofejni stručnjak pričao o dugovima kluba prema njemu i igračima. Prema Čovićevom mišljenju, te izjave napravile su dodatni problem Crvenoj zvezdi, jer je klub sada na udaru FIBA i Evrolige zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja.

I zaista, Zvezda muku muči s finansijama, ne samo sada već godinama unazad, pa je otuda rasprodaja igrača ovog leta bila neminovna.

– Radonjić je za četiri godine, koliko je u Crvenoj zvezdi, preciznije od 15. aprila 2013. do 30. juna 2017, dobio 800.000 evra. Duguje mu se još 170.000 evra sa premijama, odnosno četiri mesečne plate i nagrada za titule – istakao je izvor Kurira blizak klubu, koji je želeo da ostane anoniman.

– Radonjić je u Zvezdi radio za 25.000 evra mesečno. Ta plata ga je često bolela, jer nije mogao da se pomiri s činjenicom da je Grof Božović u fudbalskom klubu imao mesečnu platu od 50.000 evra. Dakle, duplo više – dodao je naš izvor.

Iako je svestan da i veliki klubovi, poput Barselone, Olimpijakosa i Panatinaikosa, svojim trenerima takođe duguju od četiri do šest plata, Radonjić je u prvi plan istakao problem što je klub ostao dužan njemu i njegovim igračima.

Čekajući novog trenera

PEŠIĆ ČEKA IGRAČKI KADAR

U košarkaškim krugovima se Svetislav Pešić pominje kao novi-stari trener Crvene zvezde. Međutim, Kurir saznaje da legendarni Kari još nije rekao „da“ Nebojši Čoviću, pošto želi da vidi na koje igrače će računati u novoj sezoni.

Dijaspora.news/Kurir / G. A.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top