All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Kokainski obračun u centru Podgorice: Ostavke u policiji posle dvostrukog ubistva u po bijela dana (VIDEO)

Miloš Šaković i Radivoje Jovanović ubijeni su subotu u podne u centru Podgorice. Jovanović je slučajna žrtva tog, navodno, mafijaškog obračuna. Policija traga za egzekutorom. Zbog loše bezbjednosne situacije ostavke su podnijeli direktor Uprave i podgoričke policije, Slavko Stojanović i Jovica Rečević.

Miloš Šaković (31) gurnuo je kafanski sto ka muškarcu sa kačketom dok mu je ovaj prilazio sa pištoljem u ruci. To mu je omogućilo da pobjegne, ali na kratko, samo desetak metara od restorana u kojem je sjedio. Ubica ga je sustigao i u njega ispalio nekoliko metaka.

Sa pištoljem u jednoj i torbicom u drugoj ruci odšetao je ka Ulici Miljana Vukova, a potom Ulicom Balšića gdje je naspram jedne picerije skrenuo između zgrada i na parkingu bacio pištolj, kačket i torbicu.

Jedan od očevidaca pucnjave rekao je da se svuda osjećao miris baruta, da je nekoliko prolaznika od straha zaleglo na beton, a da su se centrom grada prolamali vrisci Šakovićeve i žene koja je bila sa Jovanovićem:

– Jedna djevojka je zvala Hitnu pomoć. Naišao je taksista sa nekim bijelim automobilom i ubacili su u vozilo muškarca koji je ranjen ležao na pločniku. Ubica je odšetao sa pištoljem u ruci, to je sve kratko traj

jalo.

Teško ranjenog Jovanovića Služba hitne medicinske pomoći prevezla je u Urgentni blok. Lekari Kliničkog centra nisu uspjeli da se izbore za njegov, niti za život Miloša Šakovića.

Dok su ljekari Kliničkog centra pokušavali da se izbore za njihove živote, ispred Kliničkog centra okupilo se više osoba koje policija označava bezbjednosno interesantnim.

Šaković je osuđivan zbog dilovanja droge.

Miloš Šaković je brat od strica Milića Minje Šakovića, koji slovi za istaknutog člana škaljarskog kriminalnog klana. Prema nezvaničnim saznanjima, oni nisu u dobrim odnosima.

Ubijeni Miloš navodno je bio blizak suprotstavljenom kavačkom klanu. Isti izvor rekao je da je Miloš Šaković bio u veoma dobrim odnosima sa Igorom Božovićem, jednim od vođa kavačkog klana.

Iz policije je nezvanično rečeno da je Šaković žrtva obračuna kotorskih klanova. U tom kokainskom ratu život je izgubilo dvadesetak ljudi. Među ubijenima su i slučajne žrtve.

U istom ratu, prije tri dana u Podgorici u bombaškom napadu ubijen je Dražen Čađenović, navodni član kriminalnog klana Baranina Alana Kožara.

(Telegraf)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top