All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Ko će upecati najveću?

Predstojećeg vikenda posle duže pauze okupiće se članovi Srpskog ribolovačkog društva iz Melburna. I ovog puta destinacija održavanja tradicionalnog takmičenja u ribolovu je čuvena reka Mari (Murray River), a skup pecaroša zakazan je u mestu Matoura (Mathoura) na jugu Novog Južnog Velsa. Gradić u oblasti Riverina udaljen je od Melburna oko 280 kilometara i do njega je potrebno oko tri i po sata vožnje automobilom.
Kao i svaki put u poslednjih 12 i po godina, koliko postoji Srpsko udruženje ribolovaca iz Melburna, inače neprofitabilna organizacija, organizuju se po dva takmičenje u pecanju ribe i po dva puta godišnje članovi se okupe na svečanoj zabavi sa koje se sav prihod koristi za pokrivanje troškova. Prema tradiciji, posle svakog takmičenja dodeljuju se po četiri trofeja i novčane nagrade za pobednike koji upecaju najveću ribu. Trofeji su uvek bili odgovarajući, a visina novčanih nagrada se određuje zavisno od uplata kotizacija za takmičenje. Pre početka svaki takmičar je dužan da izvrši uplatu za dva štapa, a onda se određuju nagrade od ukupne svote.
Tačna lokacija gde će se članovi okupiti je Picnic Point Road, Mathoura, Novi Južni Vels. Kao i svih prethodnih godina, Udruženje će postaviti znakove pored puta koje treba pratiti radi lakšeg snalaženja. S obzirom na to da se u blizini nalazi Picnic Point Caravan Park, na ovoj lokaciji je dozvoljeno kampovanje.
Srpsko ribolovačko društvo svima želi dobrodošlicu, kao i – dobar ulov ribe!

Sistem se ne menja
Od osnivanja 6. decembra 2006. godine menjale su se uprave, predsednici i funkcioneri, ali su se uvek svi odreda zalagali da Udruženje opstaje i da članovi budu zadovoljni radom organizacije.
Svakoj dosadašnjoj upravi cilj je isključivo bio da se Udruženje samo po sebi izdržava i da članovi uživaju u svom hobiju i druženju.

Prijave i informacije
Ovog puta takmičenje se održava u subotu i nedelju, sa početkom 8. juna u 9 časova ujutro, a završava se dan kasnije u podne. Prijave se vrše od 8.00 časova u subotu, pa sve dok traje takmičenje. Za prva tri mesta obezbeđene su novčane nagrade i pehari. Prvu nagradu osvaja takmičar koji ulovi najdužeg Marikoda (Murray Cod).
Za više informacija zainteresovani mogu pozvati na brojeve telefona 0417 011101 (Ćira) ili 0414 505 158 (Vlado).

 

 

Dijaspora.news/Vesti-online.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top