All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Klinac genijalac iz Srbije zaradio je 15.000 evra na bitcoinima, i sada traži savet šta da radi sa parama

Nesvakidašnji post objavio je jedan Srbin na društvenoj mreži Reddit uz još neobičniji apel. Ovaj maloletni Srbin je, kaže, zaradio 15.000 evra i sada nije siguran u šta bi trebalo da uloži, pa traži savet. Novac nije ukrao niti stekao preprodajom droge, a nije ni “tatin sin”. Pročitajte njegove slatke muke, ali obratite pažnju na to kako ovo “dete” zrelo razmišlja.

Njegov post prenosimo vam u celosti:

“Ne, ne prodajem drogu, ne kradem, nisam uzeo ćaletove pare. Preprodavao sam gift kartice na netu i ulagao u bitcoin. Kad sam sav bitcoin prodao izračunao sam koliko imam, skoro 15k€. Ne želim da spi.kam ove pare odmah, želim nešto da uradim sa njima kad već mogu. Živimo nas 5, dvoje donose pare u kuću (ili 3 ako mene računate lol). Skoro sam položio i želim da kupim kola, ali da ne potrošim više od 5 soma. Da li imate dobar predlog u šta bih trebalo da “uložim”? Da li staviti u banku? Da li kupiti nešto?

P.S. Obrisaću ovaj post posle par dana jer ne želim da ostane dugo ovde…

EDIT: Pre svega bih da se zahvalim moderatorima što su odobrili ovaj post jer sam napravio throwaway. Nisam očekivao da će tako brzo da pomognu.

Foto: AP/Tanjug

Očekivao sam prozivke i ostalo, drago mi je da ima normalnih ljudi online 🙂

Želim da napomenem, već sam prodao sav bitcoin, ove pare što imam su suv keš. Ne treba ništa preko granice ili ne znam ni ja šta da radim i da se brinem. Razmišljao sam da kupim mašine koje kopaju crypto, ali postoje problemi. Nemam mesta kući, a i preglasne su. Mnogo vuku struje a ako bih uzimao te mašine u Srbiji platio bih 2x više plus bih čekao. Takođe bih morao da iznajmim stan/garsonjeru/garažu gde bih ih držao.

Foto: Profimedia/Cultura RF

Što se tiče kola, nisu mi neophodna, biću iskren. Ali mi je muka, bukvalno muka od javnog prevoza. Rekao sam sebi da kad budem položio ne ulazim u autobus. Verovatno preterujem kada kažem da hoću da uzmem golfa od 5k€, ali ne bih baš ni juga da uzmem da budem iskren.

Neki od vas spominju banku, dok su neki protiv nje. Da li vredi napraviti kompromis i staviti deo novca u banku a deo sačuvati?

EDIT 2: Nekoliko vas me je pitalo zašto sam prodao bitcoine, ako ne znam šta ću sa njima. Prodao sam ih kad je jedan bio 5900-6000 dolara jer sam imao osećaj da će pasti. I jeste, pao je na 5.500 dolara. I verujem da će još malo da padne i da se cima dosta dugo da se vrati na $6000. Jednostavno moja predikcija, koja za sada ne izgleda pogrešno.

EDIT 3: Pre ovoga sam imao oko 5.000 evra sa kojima sam uzeo računar, telefon, odeću, patike, kameru i hranu i to. Tako da mi ne trebaju pare za takve stvari (za sada)”.

Bitcoin je kriptovaluta koja je decentralizovana, odnosno njome ne upravlja nijedna država na svetu. Nastaje specijalnim procesom u kojem na stotine računara “rudari” bitcoine, a za stvaranje jednog potrebno je i po nekoliko meseci.

(dijaspora.news/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top