All for Joomla All for Webmasters
Dijaspora

Kako 20 mladih stručnjaka iz Niša pravi softver za ceo svet

Softverska rešenja za kompanije u industrijskom sektoru produkt su mlade niške IT kompanije “Nignite”, koja nakon pet godina postojanja uspešno posluje na domaćem i svetskom tržištu.

Nastala kao ideja mladih programera da stvore kompaniju koja će, kako kažu, biti lider u oblasti softverskog inženjerstva, “Nignite” danas zapošljava više od 20 mladih stručnjaka iz oblasti programiranja, arhitekture i dizajna.
Osim na domaćem tržištu, posluju sa svetski priznatim kompanijama poput ABB, Adobe, CRH, Netico, Lafarge Holcim i WANDER. Kažu da im je u planu da svoje poslovanje prošire na nekoliko kontinenata.

– Veliki broj postrojenja širom sveta u svom poslovanju oslanja se na naše sisteme. Tehnologije na kojima se zasnivaju jezgra naših sistema pretežno su iz Microsoft.NET platforme kao i NET Core i NodeJS, dok se za vizuelni prikaz u veb aplikacijama koriste razvojna okruženja i biblioteke kao što su Angular i React – pričaju mladi preduzetnici.

Biti uspešan i inovativan na konkurentnom tržištu kao što je IT nije toliko teško, kažu mladi programeri, ipak, ističu, potrebno je mnogo truda, odricanja i posvećenosti.

– Svaki novi projekat posmatramo kao izazov u kome možemo da se oprobamo u novim tehnologijama i unapredimo naše veštine. Želimo da budemo najbolji IT poslodavac i da naša kompanija bude primer dobrog poslovanja i dugoročno stabilnog razvoja. Zaista, nije teško. Trudimo se da delimo iste vrednosti, onda najbolje arhitekture, dizajn i projekti proizilaze iz timskog rada, upravo je to neophodno za vrhunske rezultate – kažu iz kompanije.

Za samo godinu dana, ova mlada IT kompanija duplirala je broj zaposlenih, a u planu je, kažu, da se dalje šire. Da je ideja već pola posla, da veruju u nju i vole to što rade, poruka je mladih preduzetnika.

Osvajanje novih tehnologija, dodaju, izazov je sa kojim se susreću na dnevnom nivou, ipak, kažu uz dobar tim uspeh je zagarantovan.

 

Dijaspora.news/Blic

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top