All for Joomla All for Webmasters
Sport

JOKIĆ REKAO NE SRBIJI: Razgovarao je sa Đorđevićem i konačno otkrio da neće igrati na Eurobasketu!

Srbija ostaje bez jedne od glavih uzdanica na Eurobasketu

Srbija ostaje bez jedne od najvećih uzdanica na predstojećem Eurobasketu, pošto je Nikola Jokić i definitivno odlučio da ne nastupa za Orlove na prvenstvu u Turskoj.

Kako prenosi Žurnal, centar Denvera se čuo sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i saopštio mu da ne može da se odazove pozivu u nacionalni tim.

 

Neizvesnost oko nastupa Jokića ne Eurobasketu praktično je trajala od kada je on završio sezonu u NBA ligi. Čelnici Denvera navodno nisu izričito zabranili srpskom internacionalcu da nastupi za reprezentaciju, ali su mu savetovali da ovo leto posveti sebi, a to je prvobitno i najavio njegov menadžer Miško Ražnatović, koji je rekao da je samo ovo leto bitno za Nikolu, i da za narednih 5 ili 10 ne bi bilo problema da se odazove reprezentaciji.

I sam Jokić nije želeo da komentariše situaciju oko eventualnog učešća na Eurobasketu kada su mu novinari postavili to pitanje, a nije se oglašavao ni nakon šireg spiska na kome se nalazio. Nezisvesnost je trajala sve do sada, faktički uoči skraćivanja spiska.

Selektor Aleksandar Đorđević bi narednih dana trebalo da skrati širi spisak od 25 kandidata za Eurobasket, a izvesno je da 20. jula na okupljanju reprezentacije neće biti srpskog centra, za koga je cela Srbija verovala do kraja da će ipak odoleti pritiscima iz Denvera i da će zaigrati za Srbiju.

Nema dileme da će Srbija neigranjem Jokića biti značajno oslabljena, dok bi s njim u timu, s obzirom na fenomenalnu sezonu koju je imao u NBA ligi, bila jedan od najvećih favorita za zlato. Podsetimo i da gotovo sve reprezentacije dolaze u najjačem sastavu, naročito Španci, kojima su se odazvale sve NBA zvezde, na čelu sa braćom Gasol, pa će Srbiji biti izuetno teško da se domogne najsjanijeg odličja.

(Dijaspora.news/telegraf.rs)

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top