All for Joomla All for Webmasters
hronika

JEZIVA SMRT VATROGASCA NA JEZERU ĆELIJE: Njegošu (28) elisa čamca isekla glavu, od povreda izgubio svest pa potonuo! Uhapšen vozač

Horor: Njegoš Radosavljević (28), pripadnik Vatrogasno-spasilačke brigade, nastradao kada je ispao iz čamca, pošto je njegov drug Slobodan K. naglo promenio pravac

Istraga tragične smrti vatrogasca Njegoša Radosavljević (28) iz Kruševca, čije je telo u ponedeljak uveče izvučeno iz jezera Ćеlije, pokazala je da je nesrećni mladić ispao iz čamca, posle čega ga je zakačila elisa motora i isekla po glavi i ramenima, usled čega je izgubio svest i utopio se.

Nije bio na dužnosti

Policija je juče uhapsila Slobodana K. (38), koji je upravljao čamcem iz kog je Njegoš ispao, zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

– On nije imao dozvolu za upravljanje čamcem – kaže izvor.

Kako saznajemo, Radosavljević, koji je bio pripadnik Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Kruševca, u trenutku nesreće nije bio na dužnosti.

– On je kobnog dana otišao s drugarima da se provozaju jezerom i da se druže. U čamcu je, pored Njegoša, bilo još petoro momaka, a neki od njih su mu bili kolege. Očevici su ispričali da su oni u jednom trenutku čamcem prišli obali. Sa čamca su sišla trojica mladića, a ušle tri devojke. Družina je nastavila da se vozika, a onda se, oko 14 sati, desila stravična nesreća – kaže naš izvor.

 

Tužan kraj potrage... Ronioci Žandarmerije satima tražili Njegoša

 

Prema njegovim rečima, mladić se iznenada prevrnuo sa čamca.

– Slobodan K., koji je vozio čamac, navodno je naglo promenio pravac kretanja. Plovilo se cimnulo, a Njegoš je ispao i završio u vodi – kaže sagovornik Kurira i dodaje:

– Pao je pored samog čamca, a pošto je tu bio motor, elisa ga je zakačila i isekla po glavi i ramenima! Pretpostavlja se da je od tih povreda izgubio svest, posle čega je potonuo.

Mislili da mu je pozlilo

Telo Radosavljevića poslato je na obdukciju.

– Kako je tačno došlo do nesreće, biće ustanovljeno istragom. Sve osobe koje su bile na brodiću dale su izjave – objasnio je naš sagovornik.

On dodaje da navodno niko od njih nije video trenutak Njegoševog pada.
– Kada su shvatili da je upao u jezero, pomislili su da mu je pozlilo i da je zbog toga pao – kaže sagovornik.

Telo Njegoša Radosavljevića izvučeno je iz jezera sedam sati posle tragedije.

– U potrazi za telom učestvovali su ronioci Žandarmerije, kao i vatrogasno-spasilački tim iz Kruševca. Telo je nađeno u ponedeljak oko 21 sat. Pošto je izvučeno na obalu, primećene su povrede po telu koje ukazuju na to da je mladića isekla elisa – kaže izvor Kurira.

Izbegao s Kosova

BIO JE ODLIČAN PLIVAČ

Nebojša Radosavljević bio je rodom sa Kosova i Metohije, a sa porodicom je izbegao 1999. godine.

– Odrastao je na tom jezeru. Bio je vedrog duha, uvek dobro raspoložen. Bio je omiljen u društvu. Njegova porodica je za vreme bombardovanja izbegla s Kosova, da sačuvaju žive glave. Odlično je plivao i da se prilikom pada nije povredio, sigurno bi se izvukao – rekao je poznanik porodice Radosavljević.

 

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/J. Rafailović – Ž. Milenković Foto: privatna arhiva

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top