All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

JE LI OVO ETIČKI? Crnogorski sudija SEBE PONOSNO ZOVE imenom PREVARANTA Tintoreta, a kako dijeli pravdu? (FOTO)

Mogu li gradjani imati povjerenje u odluke sudije koji sebe javno, na svom FB profilu, naziva imenom dobro poznatog lika iz serije Srećni ljudi, grofa Maria Marka del Tintoreta, koji se služi isključivo prevarama i manipulacijama?

Imaginarni lik koji odlično predstavlja Vlastimir Djuza Stojiljković izaziva smijeh gledalaca serije, ali lik stvarnog sudije kome je on uzor, nije smiješan gradjanima kojima on dijeli pravdu.

Mirko Radojević, koji već par godina vodi borbu za svoju imovinu, sa energetskom kompanijom CGES, tvrdi da ga je upravo sudija Marko Blagojević, “crnogorski Marko Del Tintoreto”, oštetio svojim odlukama. I ne samo on. Ono što Radojević navodi u svom obraćanju javnosti otvara ključno pitanje – ima li pravde za male, obične gradjane kada je sa druge strane – korporativni interes.

Radojević kaže da je energetska kompanija Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), na ročištu koje je održano prije par dana, 17. januara ove godine, u nikšićkom Osnovnom sudu, pred sudijom Ivom Petrović, tražio tužbom P.br. 1994/18, da sud zaštiti svojinska prava ove kompaniije, ali ne na imovini koja predstavlja njihovu svojinu, već na parcelama koje su svojina Mirka Radojevića. Radojević traži i da se Sudski savjet izjasni o, kako navodi, očiglednoj povredi ugleda sudske finkcije od strane sudije istog suda Marka Blagojevića, zbog nedoličnog javnog istupanja na društvenim mrežama koje, kako navodi, diskredituje sve njegove odluke kao sudije.

CGES je nezakonito i nasilno upao na moje imanje: Mirko Radojević

-Možete li povezati sa zdravim razumom da Crnogorski elektroprenosni sistem, kod suda traži zaštitu prava svojine na mojoj imovini, kao da je on vlasnik, a ne ja. Traži zaštitu prava svojine na imovini upisanoj kao moje vlasništvo, koju je predhodno u najvećem djelu uništio, da za to ništa nije platio, a sad se čak i sud upušta u raspravljanje da mu pruži zaštitu prava svojine na mojoj imovini, kaže Radojević, i dodaje da je tokom dosadašnje borbe za svoja prava, u značajnoj mjeri izgubio vjeru u pravosudni sistem i crnogorske institucije.
– CGES je podnio tužbu za zaštitu svojih vlasničkih prava na parcelama koje su moje vlasništvo 1/1, površine oko 6.000m2, i nisu obuhvaćene nikakvim aktom eksproprijacije, niti mi je plaćena naknada za ogromnu štetu koju su već napravili. Ono što je tragično je činjenica da je sudija Petrović, prihvatila ovu skandalznu tužbu, iako CGES u pogledu svojinskih prava na mojoj imovini nije priložio apsoluno nikakav dokaz, niti namjerava, a ne može ga ni imati, kaže Radojević.

DRAMA NA PRIVATNOM IMANJU RADOJEVIĆA: Državna kompanija CGES uz pomoć policije OTIMA i UNIŠTAVA imovinu seljacima!

POLICIJA OTKAZALA ASISTENCIJU ENERGETSKOJ KOMPANIJI: CGES pokušao nezakonit upad na imanje Mirka Radojevića

NEMA MIRA U CRNOGORSKOM SELU: Energetska kompanija CGES prijeti hapšenjem Radojeviću koji brani svoju imovinu

On dodaje da je CGES tužbu podnio prije gotovo pola godine, kako bi produžio dejstvo privremene mjere, koju je sudija Blagojević Marko donio izvan sudske nadležnosti i omogućio da na već uništenim njegovim parcelama nastave sa izvođenjem radova na završetku dalekovoda 400kV i uzrupaciji njegove imovine.
Sudija Marko Blagojević je CGES-u, istoga dana po podnošenju zahtjeva, obezbijedio privremenu mjeru, tako što je samo prepisao od riječi do riječi ono što su oni tražili, iako postupci vezani za eksproprijaciju nisu u nadležnosti suda već Uprave za nekretnine. Kako zbog nezakonitih radnji i namjera, CGES ovoga puta nije mogao da na moju štetu kod Uprave za nekretnine protivpravno ostvari svoje namjere, u tome mu je u susret izišao sud, iako nenadležan po tom pitanju, kaže Radojević. On ukazuje na skandalozno javno ponašanje sudije Blagojevića što, kako navodi, ruši kredibilitet svake njegove odluke, a posebno odluke o privremenoj mjeri u korist CGES-a. 
-Sudija Marko Blagojević, na javno dostupnom Facebook profilu, sebi je dodjelio ime Marko Del Tintoreto, svima nama jako dobro poznatom liku iz serije Srećni ljudi, koji stiče koristi prevarama i manipulacijama, pa se može zaključiti da je mu je on uzor, te da Blagojević na takav način doživljava i sudsku funkciju i donosi odluke. Izgleda da pojedine sudije u Crnoj Gori, sud doživljavaju kao pozornicu, a nas obične građane kao lutke, kaže ogorčeno Radojević.

Dodaje da to nije sve, već sudija Blagojević, na taj javno dostupan profil kači fotografije gdje prisno grli advokata Dalibora Todorovića, čija je supruga inače sudija u istom sudu. Ona je bila i predsjednik Vijeća koje je potvrdilo odluku o privremnoj mjeri na njegovu štetu, a na pritužbu tim povodom, izjavila da je doživljava kao pritisak na rad suda.
-Tražite zaštitu garantovanih prava, uz argumente i dokaze, a sudija kaže – to je pritisak na rad suda, bez ijednog argumenta, ogorčen je Radojević.
On dodaje da njegov spor sa CGES-om traje već par godina, te da bi iznosenje svih, kako kaže, skandaloznih, detalja, zahtijevalo mnogo prostora, ali da je spreman svim zainteresovanima, dokumentovano predočiti svoj slučaj.
-Tužbu za povredu svojinskih prava CGES-a na mojoj imovini, koja je „pravno pokriće“ za privremenu mjeru koju je donio Blagojević, sudija Iva Petrović držala je u ladici mjesec i po izbjegavajući da mi je dostavi na izjašnjenje, da bi tek nakon mog upornog interesovanja za tužbu, sudija Petrović poslala tužiocu zahtjev za uredjenje, navodeći da je tužba nerazumljiva i da je treba urediti, uz obrazloženje da nije jasno šta se, uopšte, tom tužbom traži. Iako tužilac, CGES, nije otklonio nejasnoće na koje mu je ukazano, sudija Petrović je odlučila da po tužbi postupi i raspravlja o zaštiti prava svojine CGES-a, na parcelama koje su upisane kao moje vlasništvo, kaže Radojević.

Foto FB/Marko Del Tintoreto, sudija Blagojević desno

Dodaje da je protiv sudije Blagojevića podnio i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i da traži da se Sudski savjet izjasni o klasičnoj povredi ugleda sudske funkcije sudije Blagojevića na njegovom javnom FB profilu.
Ističe da je njegova institucionana borba za Ustavom garantovana prava, najbolji primjer kako će izgledati zaštita vlasničkih prava gradjana pred crnogorskim sudovima, u skladu sa izmijenjenim Zakonom o eksproprjaciji. Po tim izmjenama država će moći po skraćenom i hitnom postupku oduzeti imovinu gradjana, i ući u posjed, a gradjaninu je ostavljeno da se pred ovakvim sudovima bori za ono što je njegovo, što su njegovi preci i on decenijama sticali i gradili, kaže Radojević.
Obrazlaže da „za razliku od toga što je prije izmjene Zakona, bilo potrebno kada je utvrđen javni interes za eksproprijaciju, da sudovi odrede pravičnu naknadu, sad, ukoliko nijeste zadovoljni onim što vam se da, morate tužiti onoga ko vam uzima“.
Mada, praktično dođete na isto, nepostojanje prava u zakonu ili ovakav rad sudova. Samo je sada legitimno ono što je protivustavno, kaže Radojević.

 

2 0 komentara

IZDVAJAMO

To Top