All for Joomla All for Webmasters
Ljudi

JAVNI POZIV Inicijative za dodjelu nagrada crnogorskim iseljenicima i organizacijama

Crnogorska Uprava za dijasporu objavila je Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika.

Na osnovu čl. 34 Zakona o saradnji Crne Gore sa iseljenicima i Pravilnika o kriterijumima i postupku dodjele nagrada  iseljenicima i organizacijama iseljenika (u daljem tekstu Pravilnik), Uprava za dijasporu poziva iseljenike, organizacije iseljenika, građane, grupe građana, privredna društva, nevladine organizacije, udruženja i druge subjekte iz Crne Gore i inostranstva da predlože iseljenika ili organizaciju iseljenika, za sljedeće nagrade, za 2017. godinu:

– Nagrada za očuvanje državnog identiteta i pripadnosti Crnoj Gori;

– Nagrada za doprinos u oblasti kulture;

– Nagrada za doprinos u oblasti diplomatije i promocije Crne Gore;

– Nagrada za doprinos unapređenju privrednog partnerstva sa Crnom Gorom;

– Nagrada za dobročinstvo;

– Nagrada za doprinos u oblasti sporta.

Nagrade se dodjeljuju svake druge godine u okviru manifestacije “Dani iseljenika”.

Pravo dostavljanja inicijative, tj. predlaganja imaju svi iseljenici i organizacije iseljenika Crne Gore, kao i građani, grupe građana, privredna društva, nevladine organizacije, udruženja i drugi subjekti iz Crne Gore i inostranstva.

Podnijete inicijative razmatra komisija koju obrazuje Uprava (u daljem tekstu: Komisija), sa aspekta potpunosti, obrazloženja i dokumentacije i, na osnovu kriterijuma propisanih Zakonom o saradnji Crne Gore sa iseljenicima i Pravilnikom, vrednuje doprinos, rezultate i zasluge kandidata za koje je podnijeta inicijativa, na osnovu čega priprema predlog kandidata za nagradu Upravi za dijasporu.

Konkursna dokumentacija se predaje elektronskim putem, lično ili poštom u zapečaćenoj koverti na adresu: Uprava za dijasporu (MVP), Bulevar revolucije 15, 81 000 Podgorica, Crna Gora sa naznakom: Javni poziv za dostavljanje inicijative za dodjelu nagrada iseljenicima i organizacijama iseljenika. Za više informacija možete se obratiti Upravi za dijasporu putem e-maila [email protected]  ili telefona 020 416 391.

Javni poziv je otvoren 25. 01. 2017. godine i objavljen na internet stranici Uprave za dijasporu (MVP):  http://www.dijaspora.mvpei.gov.me/naslovna .

Rok za dostavu predloga je 25. 02. 2017. godine do 17h.

Podnosilac inicijative na Javni poziv mora dostaviti uredno popunjeni obrazac Prijave na Javni poziv koji  se može preuzeti OVDJE, sa detaljnim obrazloženjem i dokumentacijom.

Razmatranje dostavljenih inicijativa za dodjelu nagrada, Komisija će obaviti u roku od najviše 90 dana od dana zaključenja konkursa, a spisak dobitnika nagrada biće objavljen na sajtu Uprave za dijasporu.

Konkursna dokumentacija  koja se dostavi nakon predviđenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top