All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

Jak vetar u Sarajevu blokirao avio saobraćaj, u Splitu usidrio trajekte i katamarane (FOTO)

Region pogođen jakim vetrom

Nevreme, oluja, Sarajevo, vetar
Foto: klix.ba

Veoma jak vetar koji je danas zahvatio središnji deo Bosne i Hercegovine, obustavio je avio saobraćaj na sarajevskom aerodromu i napravio je veliku štetu u gradovima koje je zahvatio. U Splitu je zbog snažnog udara juga, u prekidu nekoliko trajektnih linija prema srednjodalmatinskim ostrvima.

Kako prenose mediji, vetar je u Sarajevu oborio stabla koja su oštetila porodične kuće i automobile, ali šteta nije velika.

 

Foto: klix.ba

Zbog snažnog vetra otkazano je nekoliko letova prema Sarajevu i iz njega.

– Avioni za Zagreb i Beč jutros su poleteli bez problema, ali je avion “Turkiš erlajnsa” iz Istanbula otkazan zbog vetra. Umesto toga, za večeras je zakazan jedan dodatni. I “Pegasusov” avion iz Istanbula nije mogao da sleti nego je preusmeren za Beograd, pa će za putnike biti organizovan transfer autobusom. Avion iz Kopenhagena takođe nije mogao da sleti, pa je nastavio let za Zagreb. “Lufthansin” avion koji je trebalo da sleti u Sarajevo, vraća se u Minhen. Kompanija “Adria” je najavila kašnjenje zbog vetra – saopštio je Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Foto: klix.ba

Vetar olujne jačine pričinio je štetu i u Zenici, gde je došlo do obaranja dva stabla koja su prouzrokovala štetu na vozilima.

VETAR “SKINUO” ZASTAVU SA JARBOLA

Izuzetno snažan vetar danas je otkinuo zastavu BiH sa jarbola na Humu.

Portal klix.ba navodi da su gradske vlasti Sarajeva “odmah pokrenule aktivnosti kako bi se najveće državno obeležje u najkraćem roku vratilo u prvobitno stanje”.

– Nova zastava će biti postavljena već početkom radne sedmice – saopštile su sarajevske vlasti.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Federalni meteorološki zavod je zbog olujnih udara juga za celu BiH izdao narandžasto upozorenje koje važi do 1. aprila u ponoć, a najugroženija su planinska područja i visoravni, uz prognozirane udare oluje od 60 do 80 kilometara na čas, navodi Tanjug.

Komunalne službe u Sarajevu danas su po dojavama policije intervenisale na tri lokacije pošto je jak vetar obarao i oštetio stabla drveća, a srušila se i skela na zgradi Predsedništva BiH. Jak vetar polomio je drveće na više lokaliteta u gradu i napravio veću materijalnu štetu.

PALA SKELA, SREĆOM, NIKOG NIJE POVREDILA

Navodi se da prilikom pada skele koja se nalazila na zgradi Predsedništva BiH, koja se zbog udara vetra se srušila, srećom nije bilo povređenih.

Foto: klix.ba

Zbog snažnih udara juga, u Splitu je u prekidu nekoliko trajektnih i katamaranskih linija prema srednjodalmatinskim ostrvima, prenosi Inhdex.hr.

Kako navode iz splitske Meteorološke stanice Marjan, danas je ta stanica registrovala udar juga od 108 kilometara na sat, ali prema za sada nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti. Zbog jakog juga na moru,  u prekidu su trajektne linije Makarska-Sumartin i Drvenik-Sućuraj.

Foto: Profimedia/imageBROKER

Trajektna linija Split-Vela Luka-Ubli je zbog loših vremenskih uslova na moru otkazana, saopšteno je iz Jadrolinije. Na splitskom plovnom području danas su, zbog jakog juga, u prekidu i katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Vis i Split-Bol-Jelsa.

(Dijaspora News/Telegraf.rs)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top