All for Joomla All for Webmasters
Srbija

JA SAM NAJSTARIJI VOZAČ, IMAM 92 GODINE, NE PIJEM LEKOVE I NIKAD NISAM IMAO SUDAR! Sa suprugom Maricom obišao ceo svet, kad ne budem imao dozvolu, za mene će to biti tragedija!

Nakon što je Antun Kopilović (91) ispričao za Kurir da je najstariji vozač u Subotici jer dozvolu poseduje 70 godina, našoj redakciji javio se njegov sugrađanin Šoti Ištvan (92) tvrdeći da titula najstarijeg vozača ipak pripada njemu jer je godinu dana stariji od Kopilovića.

Ištvan ističe da je on najstariji vlasnik vozačke dozvole po godinama starosti, ali ipak po godinama posedovanja dozvole nije, budući da je ima od 1964, odnosno 55 godina.

– Vozačka dozvola mi važi do jula 2020. godine. Kada istekne, planiram ponovo da je produžim, ja sam ipak zdrav, ne pijem nikakve lekove iako imam 92 godine – šali se Ištvan, koji se pre penzionisanja bavio agronomijom.

Foto:Privatna arhiva

Dodaje da su supruga Marica i on imali “zastavu 1300”, “sitroen AMI-8”, “reno 12”, tri komada jedan za drugim, “reno 4”, “suzuki vagon R” i ponovo “suzuki vagon R” sa automatskim menjačem, koji i sada voze. Kako kaže, vozila je menjao nakon pređenih 150.000 kilometara.

– Nikada nisam imao saobraćajnu nezgodu, dok sam imao samo dva prekršaja. Marica i ja smo kolima proputovali dosta. Obišli smo Milano, Sanremo, Kan, Nicu, Pariz, Švajcarsku, deo Nemačke, Austriju do Bregenca, Dornbirn, Lihtenštajn, deo Slovačke, Rumunije i Mađarsku. Vozim i dalje, ali kraće rute, do Segedina i Kelebije. Vozim vrlo pažljivo, ako ne budem dobio novu dozvolu, to će za mene biti tragično – požalio se Ištvan.

Dijaspora.news/Kurir.rs/ M. B.
Foto: Kurir/ Ilustracija, Privatna arhiva

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top