All for Joomla All for Webmasters
hronika

IVA JE HTELA DA UPIŠE FAKULTET Brat devojke koja je poginula dok je snimala video: Znam momke sa kojima je bila, družili su se godinama

Iva Mamutović (19) iz Kočana poginula je u subotu nakon pada sa zgrade u Čarnojevićevoj ulici 25 u Nišu dok je snimala video-klip za društvene mreže sa dva druga.

Oni su se nalazili na vrhu petospratnice, a do tragedije je došlo u trenutku dok je Iva, snimajući telefonom kadrove za video-klip, krećući se unazad, došla do ivice krova zgrade, izgubila ravnotežu i pala sa visine od oko 15 metara na beton! Nesrećna devojka je preminula na licu mesta tako da su lekari Hitne pomoći mogli samo da konstatuju smrt.

– Mi imamo stan u Nišu u kojem je Iva živela, tako da ne znam kada je izašla u grad. Znam te momke sa kojima se družila više od dve godine, poznavali su se iz grada. Drug me je sinoć pozvao telefonom i rekao šta se desilo. Ja sam se u tom trenutku zaputio ka Nišu i dalje nisam bio u kontaktu sa njima. Iva je pohađala IV godinu Gimnazije “9. maj” u Nišu i planirala je da upiše Filozofski fakultet – kaže Filip Vanić (25), rođeni brat nastradale devojke. On nije mogao da precizira kada će biti sahrana jer je telo njegove nastradale sestre upućeno na obdukciju.

Komšije ispričale policiji da su čule tup udarac, a zatim videle telo devojke na betonu

Komšije ispričale policiji da su čule tup udarac, a zatim videle telo devojke na betonu

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Komšije u doljevačkom selu Kočani uplakane su juče dolazile u kuću u kojoj živi porodica nastradale devojke.

– Strašno, svi smo šokirani. Mi smo komšije, ali smo kao porodica. Ne znamo šta se desilo, sve što smo čuli, čuli smo iz medija. Majka devojke je u šoku, ne može da govori. Otac bi trebalo svakog časa da stigne iz Švajcarske – kaže jedna komšinica.

Tužilaštvo: Nesrećni slučaj

U Višem tužilaštvu u Nišu kažu da prema do sada prikupljenim obaveštenjima i podacima nema nikakvih sumnjivih okolnosti i da je u pitanju nesrećni slučaj.

– Devojka je krećući se unazad pala sa krova dok je snimala video-zapis. Nakon izvršenog uviđaja postupajućeg zamenika i policije, prema prikupljenim podacima, za sada nema nikakvih sumnjivih okolnosti. Po nalogu VJT telo je poslato na obdukciju – rečeno je “Blicu” u VJT u Nišu.

Dijaspora.news/blic.rs

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top