All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ISTORIJSKI MEČ CRNE GORE I SRBIJE: Orlovi u Podgorici dočekani kao braća, a onda pobedili Sokolove za vrh tabele!

Reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru u Podgorici 2:0 u utakmici trećeg kola Grupe 4 Lige C UEFA Lige nacije.

Oba gola postigao je Aleksandar Mitrović, prvi u 18. minutu iz penala, a drugi u 81. za konačnih 2:0.
Ovom pobedom Srbija se osamila na vrhu tabele sa sedam bodova, Rumunija se večerašnjom pobedom u Viljnusu (2:1) probila na drugo mesto sa pet, Crna Gora je treća sa četiri, dok je Litvanija bez bodova.

Sledeći meč “orlovi” igraju u nedelju u 15 sati protiv Rumunije u Bukureštu, dok istog dana Crna Gora ide u Litvaniju.

Duel na stadionu “Pod Goricom” bio je istorijski, jer su se Crna Gora i Srbija prvi put srele od razdvajanja pre 12 godina.

Žestoka tuča na tribinama pre početka utakmice bilo je jedino što je bacilo senku na spektakl u Podgorici.

Ceo stadion je aplaudirao srpskoj himni “Bože pravde”, čime je “orlovima” priređen bratski doček.

Obe ekipe su u meč ušle oslabljene neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, pa iako su “orlovima” nedostajali Kolarov, Matić i Ljajić, bili su bolji rival i zasluženo pobedili.

Utakmica nije imala jak ritam, a u takvoj borbi “orlovi” su stvorili četiri velike šanse i dve iskoristili. Crnogorci osim nekoliko udaraca sa distance, nisu ozbiljno zapretili golu “orlova”.

Duel fudbalera Zvezde u 17. minutu je u velikoj meri odredio tok meča. Stojković je srušio Rodića, a sudija Roki pokazao na belu tačku. Precizan izvođač najstrože kazne bio je Mitrović.

Dušan Tadić, koji je u odsustvu Kolarova i Matića nosio kapitensku traku, propustio je dva “zicera” da udvostruči prednost naše reprezentacije, prvo u 31. minutu posle loše intervencije golmana Petkovića, a onda i u 55. minutu kada je, doduše nehotično, uposlio Mitrović. Oba puta je Tadić loše reagovao.

Ipak, sve dileme oko pobednika rešio je Mitrović svojim drugim pogotkom. U 81. minutu Živković je centrirao (kao i kod prvog gola), Milinković-Savić je propustio loptu, a Mitroviću nije bilo teško da ponovo zatrese mrežu i postavi konačan rezultat – 2:0.

Sudija Roki je pokazao jedan crveni karton, i to selektoru Crne Gore Ljubiši Tumbakoviću u 78. minutu zbog burne reakcije posle žutog kartona dodeljenog Jankoviću.

kurir.sport

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top