All for Joomla All for Webmasters
Planeta

ISPOVEST ŽENE KOJA JE ZGROZILA SVET: Slikala se sa žirafom koju je UBILA I POJELA, pa pokušala da se opravda, ali BOLJE DA JE ĆUTALA! (VIDEO)

Tes Tompson Talej iz Kentakija objavila je fotografiju sa mrtvom 18-ogodišnjom žirafom koju je ubila tokom safarija u Južnoj Africi prošle godine izazvala bes javnosti i osudu miliona ljudi.

Tes j etada uz fotografiju napisala:

“Molitve su mi napokon uslišene jer mi se danas ispunio san. Ugledala sam taj retki primerak mužjaka crne žirafe i pratila ga neko vreme. Odmah sam znala da je on taj. Imao je više od 18 godina i oko 1.800 kilograma. Bila sam blagoslovljena što sam iz njega uspela da izvučem oko 900 kilograma mesa”, napisala je ona ispod posta.

View this post on Instagram

Tess Thompson Talley from Nippa, Kentucky is a disgusting, vile, amoral, heartless, selfish murderer. With joy in her black heart and a beaming smile she lies next to the dead carcass of a *rare* black giraffe in South Africa. Giraffes are the epitome of gentle giants. They glide across the plains, like liquid; awe inspiring creatures who spend their days eating leaves and caring for their young. How DARE she. A rare animal that will be extinct by the time her grandchildren can go and gutlessly sit in the brush with a scope and pull a trigger. It does not take skill to have a ranger track a giraffe for you, and with the aid of night vision glasses and a scope, pull a trigger like some Carnival game. If you need to eat a giraffe? Get a bow and arrow and make it at least a fair fight. I am disgusted by people like you Tess. You reek of privilege and ignorance. Shame on you. And your husband Andrew Claude. Unconscionable. Irreparable damage. Irreplaceable beauty. #tessthompsontalley #trophyhunting #trophyhunter (SWIPE)

A post shared by Debra Messing (@therealdebramessing) on

Gotovo godinu dana posle toga, kada je javnost već zaboravila na nju, američka televizija CBS je napravila intervju sa njom. Ukoliko ste pomislili da se Tesa možda pokajala zbog ubistva retke crne žirafe, prevarili ste se, dakako.

“To je moj hobi i ja to volim da radim”, izjavila je Tes u intervjuu. “Ponosna sam što se bavim lovom i ponosna sam na tu žirafu”.

Za CBS je rekla da je meso žirafe pojela sa porodicom, a da su kožu iskoristili za jastučnice i sanduk u kojem drži pušku. Uz to je objasnila da je žirafu ubila u sklopu misije za očuvanje prirode u jednoj od regija u Južnoafričkoj Republici.

“Mnogi misle da je najlakše povući okidač. To nije tako. To je najteži deo. Ali, u tom procesu steknete ogromno poštovanje prema životinji i zahvalnost jer znate kroz što ona prolazi.

Životinje su tu zbog nas. Mi ih lovimo i jedemo. Naglasila je da nikada ne bi učestvovala u ubijanju da to nije bilo u sklopu misije za očuvanje prirode.

S mrtvom žirafom sam se fotografisala jer je to jednostavno deo lovačke tradicije. Lovci su se oduvek fotografisali sa svojim plenom.

To je odjednom postao problem tek kad su se pojavile društvene mreže. Uprkos besu koji je izazvala širom sveta, Tes Tompson kaže da ne žali ni za čim i da će i dalje ‘apsolutno nastaviti da lovi.’

Većina ljudi na internetu osudila je njen čin, istakavši da, ukoliko se nešto ne preduzme, ove životinje će potpuno izumreti jer su ugrožena vrsta, a njihov broj se u zadnjih 25 godina smanjio za 40 posto.

 

Dijaspora.news/Kurir.rs/CBS

Foto printscreen YT

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

IZDVAJAMO

To Top