All for Joomla All for Webmasters
Aktuelno

ISPOVEST OD KOJE SE DIŽE KOSA NA GLAVI: Ana je jedna od žrtava najbrutalnijeg balkanskog makroa ubijenog pre par dana

Trgovina ljudima jedan je od najgorih zločina. U ponedeljak je ubijen balkanski kralj prostitucije i belog roblja Dilaver Bojku, koji je prodavao žene na Balkanu za tri do pet hiljada evra.

U paklu njegovog ‘biznisa’ završilo je tri hiljade žena koje je prodavao preko Makedonije i Albanije.

U nastavku vam donosimo šokantne ispovesti žrtava iz Hrvatske i BiH.

Njihove tragične sudbine zapisane su u policijskim beležnicama, sve su one svoje priče ispričale u Policijskoj kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (PNUSKOK)u Hrvatskoj, piše Express.

Njihove potresne priče govore kako su radili Bojku i njegova ekipa.

Anina (11) majka je prostitutka. Rodila ju je u BiH. Nije znala ko je Anin otac.

Bebu nije želela, ostavila ju je nakon porođaja. O Ani se počela brinuti baka. Zapravo, nije se brinula o njoj. Zanemarivala ju je i hranila tek toliko da može da preživi. Međutim, baka joj je bila jedino živo biće koje je imala na ovom svetu pa je volela baku. Rasla je uz nju u siromaštvu i – prošnji. S vremenom, kako je Ana odrastala, baka je, zahvaljujući Ani, počela više zarađivati. Ljudi su voleli Anino milo lice pa bi uvek udelili više novca. Ali nije samo prosila.

– Za nas su baka i Ana bile strankinje koje smo u Hrvatskoj zatekli u prošnji.
Curica je bila gotovo nepismena, ali vrlo inteligentna i prelepa – svedoče inspektori, koji su baku i Anu lani uhvatili dok su prosile.

Ana kao da je odahnula. Kao da je shvatila da su patnje završile. Ne zbog prosjačenja nego zbog onoga što su psiholozi posle otkrili veštačenjem. Više od godinu dana Anu su u Bosni držali zatvorenu, izgladnjivali, tukli, silovali. Imala je manje od 10 godina. To nije rekla doktorima. Nacrtala im je svoje patnje. Crteži su to koji, kad ih vidite, mislite da su iz film strave i užasa. Baka, koju su na kraju proterali iz Hrvatske, morala je znati što su zveri činili unučici. Na to nije reagovala.

– Ona ju je koristila za prosjačenje i samo joj je to bilo bitno – navode izvori iz policije.

Zločincima iz Bosne policija još nije ušla u trag. Baka, nažalost, nikoga nije odala. Vratila se u Bosnu bez svoje male curice, kako joj je lažno tepala. Ani je Hrvatska odobrila četvrti privremeni boravak iz humanitarnih razloga. U sigurnoj je porodici. Ne želi otići iz Hrvatske, rado bi tu zauvek ostala. Ima svoje ćebe, krevetić, jastučić i medu. Naučila je čitati i pisati, jede redovno, ne tuku je, ne prisiljavaju ni na šta

– Više od 12 milijardi dolara na godinu zarade trgovci ljudima – navode u MUP Hrvatske.

Ova dobit odnosi se samo na trgovanje ženama i decom, i to zbog seksualnog iskorištavanja. Trgovina ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema poslednjih godina, kažu u MUP.

– Trgovina ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba. bez dece. Svi mogu biti žrtve zbog trgovine ljudskim organima – Muškarci su najčešće žrtve prisilnog rada, žene prostitucije, a deca prosjačenja i prodaje porodicama napominju u MUP.

(Dijaspora.news/express.rs)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

IZDVAJAMO

To Top